«Όνειρο ήτανε»

Tο τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη «Όνειρο ήτανε» είναι εμπνευσμένο από πραγματική ιστορία. Για την ακρίβεια, είναι η ιστορία ενός φίλου του, που είχε πολύ κλειστό χαρακτήρα και δεν είχε σχεδόν καθόλου επαφές με τους άλλους ανθρώπους. Μια φορά καθώς κοιμότανε, ονειρεύτηκε μια γυναικεία οπτασία. Ήταν αυτό που έψαχνε: μια γυναίκα πλασμένη αποκλειστικά γι’ αυτόν! Την έβλεπε λοιπόν κάθε βράδυ στον ύπνο του, ώσπου στο τέλος την ερωτεύτηκε και κατέληξε να παίρνει χάπια για να κοιμάται νωρίτερα και να την ονειρεύεται. Ένα βράδυ η οπτασία του είπε πως δεν ήταν παρά ένα όνειρο και οτι δεν θα την ξαναέβλεπε. Όντως δεν την ξαναείδε και στεναχωρέθηκε τόσο πολύ που αποφάσισε ότι δεν έχει κανένα νόημα πλέον η ζωή του και αποφάσισε να της δώσει ένα τέλος. Πριν το κάνει όμως αυτό, εκμυστηρεύτηκε την ιστορία του στον Αλκίνοο και εκείνος την έκανε τραγούδι.

Βέβαια υπάρχει άλλη μία εκδοχή που λέει οτι ο τύπος κάποια στιγμή βρήκε στ’ αλήθεια την κοπέλα που ονειρευόταν και της είπε για τα όνειρα και επειδή εκείνη δεν τον πίστεψε, αυτοκτόνησε…

This entry was posted in Τι ακούμε (απαγορεύονται τα μπουζούκια και οι Χατζηγιάννηδες), Ψυχαγωγία and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to «Όνειρο ήτανε»

  1. Ο/Η bluebubbles λέει:

    κάτι λίγο πιο αισιόδοξο???

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s