ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

«Παρανοϊκή σχιζοφρένεια διέγνωσαν στον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ οι διορισθέντες από τη νορβηγική Δικαιοσύνη ψύχιατροι, που κλήθηκαν να αποφανθούν σχετικά με την ποινική ευθύνη του 32χρονου Νορβηγού που σόκαρε και τραυμάτισε ψυχικά ένα ολόκληρο έθνος με τη μαζική δολοφονία του Ιουλίου στο νησί Ουτόγια. Η ψυχιατρική εκτίμηση συνεπάγεται πως κατά πάσα πιθανότητα ο Μπρέιβικ θα αποφύγει τη φυλάκιση και θα εγκλειστεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Η έκθεση των 230 σελίδων των δύο ψυχιάτρων, που βασίστηκε σε 13 συνομιλίες τους με τον Άντερς Μπρέιβικ, παραδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο δικαστήριο του Όσλο και τα συμπεράσματά της ανακοινώθηκαν εν συνεχεία από την Εισαγγελία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο εισαγγελέας Σβέιν Χόλντεν επισήμανε πως βάσει του πορίσματος ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ενδέχεται να μην μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή. «Το συμπέρασμα είναι ότι είναι σχιζοφρενής. Ζει στο δικό του παραληρηματικό σύμπαν, οι σκέψεις και οι ενέργειές του υπαγορεύονται από αυτό το σύμπαν» δήλωσε ο εισαγγελέας.»

Ο άνθρωπος που μέσα σε μία μέρα αφέρεσε 65 ανθρώπινες ζωές, τραυμάτισε 115 και κατέστρεψε αμέτρητες, έχει προγραμματιστεί να δικαστεί στις 16 Απριλίου. Οποια όμως και να είναι η ποινή του, οι πράξεις του δεν πρόκειται να διαγραφούν και οι ζωές τόσων παιδιών να επιστρέψουν.

Όποια και να είναι η ψυχική του κατάσταση, τα παιδιά αυτά δεν πρόκειται να ξαναγελάσουν, να διασκεδάσουν, να ερωτευτούν, να τσακωθούν. Οι γονείς τους δεν πρόκειται να τα ξανααγκαλιάσουν και να ξαναθυμώσουν επειδή άργησαν να επιστρέψουν. Αυτός ο «άνθρωπος» όμως εξακολουθεί να ξυπνάει το πρωί,να αναπνέει, να τρώει, να κοιμάται…

πηγή: http://www.in.gr

This entry was posted in Ταρα-μιλώντας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s