Το «tutorpool» φέρνει σε επαφή εθελοντές εκπαιδευτικούς και μαθητές ..

Με στόχο να βοηθήσουν τους μαθητές που έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας αλλά δεν έχουν χρήματα για την ιδιωτική εκπαίδευση, άνθρωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας οργανώνονται και προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθεια τους σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.Αυτή είναι η βασική ιδέα πίσω από τη δημιουργία του «tutorpool», ενός δικτύου εθελοντισμού που οργανώνεται διαδικτυακά φέρνοντας σε επαφή όσους είναι διατεθειμένους να προσφέρουν εθελοντικά εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε μαθητές που έχουν ανάγκη στήριξης.

Στον ιστότοπο του δικτύου, tutorpool.gr εκπαιδευτικοί και φοιτητές που σπουδάζουν σε συναφείς κλάδους μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές της προσπάθειας και στη συνέχεια η τοποθεσία που βρίσκονται και θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, θα επισημανθεί σε ένα διαδραστικό χάρτη. Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να βρουν αν στην περιοχή που διαμένουν υπάρχουν εκπαιδευτικοί και να υποβάλλουν αίτημα για μαθήματα.

Σε περίπτωση που ένας μαθητής δεν μπορέσει να βρει κάποιον εθελοντή στην περιοχή του, μπορεί και πάλι να υποβάλει αίτηση καθώς μαθήματα πραγματοποιούνται και με τηλεδιδασκαλία. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι εθελοντές που έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να συνεισφέρουν στην προσπάθεια και κατοικούν σε χώρες του εξωτερικού! Φυσικά, μπορεί να υπάρξει συνεννόηση τόσο για ιδιαίτερα όσο και για ομαδικά μαθήματα για τα οποία δεν πρόκειται να ζητηθεί αμοιβή.

Οι διοργανωτές της προσπάθειας, στις πληροφορίες που παρέχουν στην ιστοσελίδα του «tutorpool» ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως πρόθεση να αντικαταστήσουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία που το κράτος οφείλει να παρέχει. Αντίθετα, καυτηριάζεται η κατάργηση σχολικών μονάδων, η έλλειψη εγχειριδίων και η κατάργηση του προγράμματος της ενισχυτικής διδασκαλίας. Όπως σημειώνουν, «το tutorpool στηρίζει τους μαθητές που έρχονται αντιμέτωποι με τις ελλείψεις αυτές».

πηγή: newsbeast.gr
This entry was posted in koukouroukou. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s