Έχει ήλιο και μ’αρέσει


Κάτι μέρες σαν κι αυτές θες να μην ξυπνήσεις, να φας για πρωινό όλη την μερέντα του κόσμου, να μην ανοίξεις τηλεόραση, ν’ανοίξεις το ράδιο, ν’ακούσεις μόνο αυτό που θες εσύ, να βγείς απ΄το σπίτι, να μην μπεις στο αυτοκίνητο, να πάρεις το τρένο, να μην αφήσεις τίποτε να σου χαλάσει το κέφι, να κατέβεις Θησείο.

Περπατάς και μισοκλείνεις τα μάτια, έχει ήλιο αυτές τις μέρες και σ’αρέσει, ακούς φωνές, γαβγίσματα, παιδιά να τρέχουν, κινητά να χτυπούν και όλα αυτά εξαιτίας της ζαλάδας του ήλιου μοιάζουν με μουσική.

Πόσο πολύ ανάγκη έχεις τελικά τον ήλιο; πόσο πολύ σ’αρέσει που ο κόσμος γεμίζει τις πλατείες; Κάθεσαι για καφέ μέχρι τις 8 και έχει ακόμα ήλιο και νιώθεις ευτυχισμένος. Λες τελικά να φορτίζει ο ήλιος και τις δικές μας μπαταρίες;

Περπατάς περπατάς, χαζεύεις τριγύρω, ακούς, παρατηρείς, μπορεί και να σκέφτεσαι μα ούτε καν ξέρεις τί σκέφτεσαι, χαμογελάς, κάτι θυμάσαι, στενοχωριέσαι, ξεφυσάς, απορείς και συνειδητοποιείς πόσο μάταια είναι σχεδόν όλα όσα ζούμε. Όχι φυσικά γιατί ζούμε λίγο αλλά γιατί ζούμε πολύ, πάρα πολύ.

Ζούμε τόσο που έχουμε το χρόνο ν’αλλάξουμε τα γεγονότα όσες φορές θέλουμε, να ξαναπάμε όπου δεν προλάβαμε, να κάτσουμε για καφέ όσες παραπάνω ώρες θέλουμε, να ξαναβρούμε όλους τους χαμένους μας φίλους, να ξανακερδίσουμε όσο χρόνο χάσαμε, να ξανασυστηθούμε και να ξαναξεχαστούμε, να ξαναερωτευτούμε και να ξανανιώσουμε, να ξεφύγουμε και να επιστρέψουμε όσες φορές θέλουμε.

Μη φοβάσαι ότι ο χρόνος περνάει γρήγορα, ο χρόνος γλυκέ μου, δεν τρέχει, δεν πάει πουθενά, εσύ τρέχεις και βιάζεσαι και ξέρεις τί παθαίνει όποιος βιάζεται..

Όλα εκεί είναι μην ανησυχείς και μη στενοχωριέσαι. Κάθε χειμώνα θα κάνει κρύο, κάθε καλοκαίρι θα κάνει ζέστη, οι φίλοι σου θα είναι πάντα φίλοι σου και η αγάπη σου θα είναι πάντα η αγάπη σου.

Να μην κατέβεις απ΄το τρένο αν δεν θες.

This entry was posted in Ό,τι της Φανεί..., Τα δικά μας κείμενα. and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Έχει ήλιο και μ’αρέσει

  1. Ο/Η Anat λέει:

    Μόλις μου έφτιαξες τη διάθεση..

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s