Ήμασταν το πειραματόζωο»

Με μία συνέντευξη στο περιοδικό «TIME» που θα συζητηθεί, ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στα χρόνια διακυβέρνησής του και πως η χώρα έφτασε στο Μνημόνιο, λέγοντας πως η χώρα μας υπήρξε πειραματόζωο.

Ανατρέχοντας στα όσα μεσολάβησαν τα τελευταία δύο χρόνια, στην ανάμειξη των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και τα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτησή του, καθώς και στο γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην ευρωζώνη που έπρεπε να αποδεχθεί επώδυνα μέτρα λιτότητας ως αντάλλαγμα για τα δάνεια διάσωσης, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως όλα αυτά «δεν θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Ήμασταν το πειραματόζωο».

«Τα μέτρα λιτότητας συνέθλιψαν την ελληνική οικονομία, η οποία διανύει την πέμπτη χρονιά ύφεσης. Το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύτηκε από το 9% το 2009 στο 21% σήμερα. Αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά αυτοκτονιών. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Ορισμένοι από τους οικονομικά ασθενέστερους Έλληνες βρέθηκαν ξαφνικά άστεγοι και ζουν από τα συσσίτια» σχολιάζει η αρθρογράφος του Τime.

«Μακάρι να μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πιο ήπιο τρόπο για τον λαό, κυρίως γι’ αυτούς που δεν έφταιγαν σε τίποτα, όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Όμως τελικά όλοι πλήρωσαν και πλήρωσαν ακριβά» απαντά ο Γ.Παπανδρέου.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι ορισμένοι «λαϊκιστές» Ευρωπαίοι ηγέτες, δεν αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες. Πώς μπορεί ένας βουλευτής ή ένας ηγέτης να λέει από τη μία πλευρά ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και, από την άλλη πλευρά, να χαρακτηρίζει τους Έλληνες τεμπέληδες;» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της απόφασής του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σημειώνοντας ότι ο λαός έπρεπε να αποφασίσει για να μην υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι του επιβάλλουν το δεύτερο μνημόνιο.

«Έπρεπε να αποφασίσουμε εάν θέλουμε το δεύτερο πακέτο βοήθειας, εάν επιθυμούμε την παραμονή στην Ευρωζώνη και -εάν όχι- ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις. Πίστευα ότι ο ελληνικός λαός θα έλεγε ‘ναι’, ότι θα ήταν δύσκολο αλλά πως θα ξεπεράσουμε την κρίση πάση θυσία».

Σύμφωνα με το Time, οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής αναμένεται να είναι οι πιο περίπλοκες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, καθώς κανένα κόμμα δεν φαίνεται πιθανό να καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

vomva-news.blogspot.com

Και εδώ θα ήθελα να σχολιάσω πως δεν ήμασταν το πειραματόζωο. Ακόμα είμαστε! Και όσο θα καθόμαστε απλά να παρατηρούμε χωρίς να αντιδράμε, η συνέχεια θα είναι καταστροφική!

Δες επίσης… >>> ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

About Taz

Together we stand, divided we fall...
This entry was posted in Νέτα.. Σκέτα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s