Παραίτηση Χατζησωκράτη από υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ

xatzhsocratis

Την παραίτησή του από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς υπέβαλε ο Δ. Χατζησωκράτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Ουσιαστικά, με αυτή την κίνηση, το κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επιλογή του προέδρου του κόμματος κ. Φώτη Κουβέλη να κρατήσει την έδρα της Β’ Αθήνας, αντί εκείνης της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής ο κ. Χατζησωκράτης και να εκλεγεί η κυρία Νίκη Φούντα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συνδέει την παραίτησή του με το πρόσωπο της 32χρονης βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας η οποία είναι αρχιτέκτων μηχανικός και εξελέγη πρώτη φορά στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αφού και πάλι τότε ο κ. Κουβέλης είχε κρατήσει την έδρα στην Β΄Αθηνών.

Μάλιστα, αποσείει τα περί προσωπικών φιλοδοξιών, προβάλλοντας ότι οι αντιρρήσεις του προέκυψαν, συνυπολογίζοντας τις απαιτήσεις που δημιουργεί η απόφαση της ΔΗΜΑΡ, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, για συμμετοχή της στην κυβέρνηση αλλά και τη σύνθεση της νέας Κοινοβουλευτικής ομάδας.

Κατά την άποψη του κ. Χατζησωκράτη, είναι κρίσιμο για την ΔΗΜΑΡ και την πορεία του έργου της να υπάρχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από στελέχη με γνώση επί των οικονομικών, ώστε να εκφωνούνται με ισχυρά επιχειρήματα οι θέσεις της στο κοινοβούλιο.

Υποβάλλοντας την παραίτησή του, προέβαλλε ως λόγο ότι δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός στη θέση του επικεφαλής της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, σε μια κοινοβουλευτική ομάδα η οποία εκ των πραγμάτων -με βάση τη στελέχωσή της – δεν μπορεί, κατά την άποψή του, να λειτουργήσει προωθητικά όσον αφορά στα οικονομικά ζητήματα.

theinsider.gr

About Jonathan Livingston

when all is one an one is all, to be a rock an not to roll... Jonathan Livingston@twitter : http://goo.gl/iQnmH
This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s