Η γυναίκα που ισχυρίζεται ότι της ανήκει ο… ήλιος


Συνέβη και αυτό. Γυναίκα από την Ισπανία αξιώνει την ιδιοκτησία του… ήλιου. Ναι, διαβάσατε καλά. Η Angeles Duranισχυρίζεται ότι κατέχει την κυριότητα του ήλιου και, για το λόγο αυτό, θέλει να συγκεντρώσει… φόρους απ’ όσους τον χρησιμοποιούν.

Θεωρεί, μάλιστα, ότι αυτό είναι νόμιμο, λόγω ενός κενού σε μία διεθνή συμφωνία, η οποία ορίζει ότι καμία χώρα δεν μπορεί να διεκδικήσει την κυριότητα ενός πλανήτη ή ενός αστεριού.

Η Angeles Duran εξετάζει, επίσης, το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους πολίτες να πληρώνουν φόρους, αν θέλουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα οφέλη του ήλιου. Έχει κάνει ήδη διαβουλεύσεις με το ισπανικό υπουργείο βιομηχανίαςεξηγώντας ότι το αίτημά της δεν είναι καθόλου εξωφρενικό. «Εάν μπορείτε να τοποθετήσετε φόρους για τα ποτάμια, γιατί δε θα μπορούσα εγώ να κάνω το ίδιο με τον ήλιο», σημειώνει.

Σε μία απέραντη κρίση «γενναιοδωρίας», η γυναίκα αυτή είναι έτοιμη να προσφέρει το 50% των χρημάτων που θα συγκεντρώσει για τον κρατικό προϋπολογισμό, το 20% για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα του κράτους, το 10% για τηνέρευνα και ένα ακόμη 10% για τον τερματισμό της πείνας στον κόσμο. Σκέφτεται, λοιπόν, να κρατήσει μόνο το 10% για τονεαυτό της. Αυτό θα πει «αλτρουισμός» κύριοι, και δεν νομίζω να έχει κανείς σας αντίρρηση…

πηγή: Techeblog

About Taz

Together we stand, divided we fall...
This entry was posted in Νέτα.. Σκέτα. Bookmark the permalink.