Την ολυμπιακή φλόγα την κάνουν Olimpiyat ateşi

Η Τουρκία διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, μαζί με την Μαδρίτη και το Τόκιο…ωραία; ωραίαααα!! Τι σκέφτηκαν λοιπόν οι γείτονες μας για να αποκτήσουν προβάδισμα στην κούρσα της διεκδίκησης; να διαφημίσουν την ανωτερότητα των εγκαταστάσεων τους; όχι (βλέπε Ιαπωνία) να διαφημίσουν της αθλητικές τους επιδόσεις; όχι (βλέπε Ισπανία).Οι πολυμήχανοι λοιπόν Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η Ολυμπιακή φλόγα είναι Τουρκική.

Ζήτησαν τα δικαιώματα της Ολυμπιακής Φλόγας από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, και μάλιστα ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ισχυριζόμενος ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ελληνική αλλά προέρχεται από την χώρα του!
Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρωθυπουργός «αποκάλυψε» ότι στην περιοχή της Αρχαίας Λυκείας, στην Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό που ονομάζεται Όλυμπος, και εκεί ανάβουν φωτιές με φυσικό τρόπο, λόγω της ύπαρξης μεθανίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας, που καίει στην Αρχαία Ολυμπία.

Η προκλητική δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τις τελευταίες ώρες, όχι όμως και από την πλευρά της ΔΟΕ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ζακ Ρογκ δεν απάντησε τίποτα στον Τούρκο πρωθυπουργό, ενώ η ανεπίσημη θέση της ΕΟΕ είναι ότι δεν πρόκειται να πάρει θέση στο ζήτημα, θεωρώντας ότι έχει πολιτικές προεκτάσεις και μόνο.

Σιγά σιγά θα αρχίσουμε να αμφισβητούμε και την προέλευση της φέτας (κάτσε νομίζω και αυτό έχει γίνει)

This entry was posted in Άρθρα και σκέψεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s