Ιταλία: Aπεργός ανθρακωρύχος έκοψε τις φλέβες του σε συνέντευξη Τύπου

Ένας ανθρακωρύχος που συμμετείχε στην διαμαρτυρία και στην κατάληψη στο ορυχείο Carbonsulcis της Σαρδηνίας έκοψε τις φλέβες του στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου -ενώπιον δεκάδων Ιταλών δημοσιογράφων.

Οι συνάδελφοι που βρίσκονταν κοντά του επενέβησαν αμέσως για να τον σταματήσουν πριν αυτοτραυματιστεί ακόμα πιο σοβαρά. Ο ανθρακωρύχος συνδικαλιστής που προέβη στην ακραία αυτή ενέργεια διαμαρτυρίας διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο.

«Είμαστε αποφασισμένοι για τα πάντα», λένε οι εργάτες του ορυχείου Carbonsulcis, οι οποίοι εδώ και τρεις ημέρες βρίσκονται σε 390 μέτρα βάθος, έχοντας μαζί τους εξακόσια κιλά εκρηκτικής ύλης. Αντιτίθενται στο κλείσιμο του ορυχείου -είναι το τελευταίο που λειτουργεί στη Σαρδηνία, αλλά η συνέχιση των εργασιών σε αυτό κρίνεται ασύμφορη.

Οι καταληψίες-απεργοί ζητούν να γίνουν επενδύσεις ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα οκτώ ετών.

Προς το παρόν όμως τα μηνύματα από την κυβέρνηση της Ρώμης είναι αρνητικά.

Η διαπραγμάτευση πρόκειται να λήξει μεθαύριο, αλλά ο υφυπουργός οικονομικής ανάπτυξης, Κλάουντιο Ντε Βιντσέντι, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, χαρακτήρισε «μη βιώσιμη οικονομικά» την πρόταση, ενώ παράλληλα «εγγυήθηκε» ότι οι συνολικά πεντακόσιοι εργαζόμενοι της Carbonsulcis δεν πρόκειται να μείνουν άνεργοι.

Οι ανθρακωρύχοι επιμένουν ότι με την πρότασή τους, οι επιχειρήσεις σε ένα μεγάλο μέρος της Σαρδηνίας θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν καθαρή ενέργεια σε κόστος σαφώς χαμηλότερο από το σημερινό.

«Θα μείνουμε εδώ μέχρι να μας δοθούν οι απαντήσεις που επιθυμούμε, μέχρι να βρεθεί μια λογική και ανθρώπινη λύση», διαμηνύουν, από τα έγκατα της γης, οι πενήντα ανθρακωρύχοι.

alterthess.gr

About Jonathan Livingston

when all is one an one is all, to be a rock an not to roll... Jonathan Livingston@twitter : http://goo.gl/iQnmH
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s