Παρέμβαση εισαγγελέα για την κακοδιαχείριση στο ΑΠΘ

Παρέμβαση εισαγγελέα για την κακοδιαχείριση στο ΑΠΘΤην παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που κάνει λόγο για κακοδιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μπακέλος, παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδια για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρο Τσόγκα, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα. Όπως έγινε γνωστό, τα αδικήματα που θα διερευνηθούν αφορούν αυτά της απιστίας στην υπηρεσία και της υπεξαίρεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ξόδεψε 8,3 εκατ. ευρώ για δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Ιδρύματος -ανάμεσά τους και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας- την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου για ανεξόφλητους λογαριασμούς.
Για την υπόθεση ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κάλεσε αύριο στο γραφείο του τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο, προκειμένου να δώσει εξηγήσει σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα, γράφει το ΑΜΠΕ.

Να σημειωθεί ότι τους προηγούμενους μήνες η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε παραγγείλει άλλες δύο προκαταρκτικές έρευνες για υποθέσεις που είδαν το «φως» της δημοσιότητας και αναφέρονταν σε σπατάλες οικονομικές.

Η πρώτη αφορούσε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου παραβρέθηκαν σε γάμο στην Κωνσταντινούπολη, καλύπτοντας εν μέρει τα έξοδα μετακίνησης από τα ταμεία του Ιδρύματος. Η δεύτερη αφορούσε τον αντιπρύτανη Οικονομικών, Γιάννη Παντή, ο οποίος φέρεται να δώρισε σε ηθοποιό ένα κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα, με χρήματα του ΑΠΘ, ενόψει της παρουσίασης στην τηλεόραση του μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου, που κατασκεύασαν φοιτητές του Ιδρύματος.

newsbeast.gr

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s