Αθήνα, 3/9/2012, 23.25…της taracito

Γυρνώντας απόψε το βράδυ στο σπίτι μου έκανα μια στάση στο Σύνταγμα. Αρχικά γιατί από εκεί παίρνω το λεωφορείο, αλλά αυτό από μόνο του δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Αυτό που μου έκανε εντύπωση αρχικά ήταν ο μαζεμένος κόσμος και η αστυνομία. Με μια δεύτερη ματιά, αυτό που πρόσεχες ήταν ένας ημίγυμνος τύπος ανεβασμένος σε κάτι στύλους με ένα χαμογελάκι ευτυχίας ζωγραφισμένο.

Αρχικά νόμιζα πως πρόκειται για καμιά διαμαρτυρία, απόπειρα αυτοκτονίας κλπ. Ωστόσο ο νεαρός δεν έδειχνε τελικά να διαμαρτύρεται για κάτι ή τουλάχιστον δεν το έδειξε όσο εγώ ήμουν εκεί. Είχε πιάσει «από ψηλά» συνομιλία με τους αστυνομικούς χωρίς κανένα ίχνος επιθετικότητας και προσπαθούσε να διαπραγματευτεί την παραμονή του εκεί που τόσο έδειχνε να απολαμβάνει! Ήταν ένα παιδί γύρω στα 27, με το σλιπάκι του και πηδούσε από τον ένα στύλο στον άλλο. Σκαρφάλωνε, μιλούσε με τον κόσμο ο οποίος τον τραβούσε φωτογραφίες, του μιλούσε και τον αποθέωνε.

Τρελός ή όχι δεν ξέρω…πάντως είχε κάνει την πλατεία μια παρέα που γελούσε. Ένας άλλος τυπάς πήγε από κάτω του και χόρευε και τότε «το κέφι φούντωσε» ακόμα πιο πολύ.

Η πρώτη εντύπωση όταν τον είδα ήταν ότι είναι σίγουρα σαλεμένος και θέλει να προκαλέσει. Δεν ξέρω τελικά…Εμένα όσο τον έβλεπα με έκανε να χαμογελάω χωρίς κανένα είδος φόβου, αντιπάθειας ή χλευασμού..και όχι μόνο εμένα.

Τον άφησα ανεβασμένο δίπλα στις σκάλες του Συντάγματος ανακοινώνοντας στο κοινό του ότι είναι η ώρα που κάθε βράδυ κάνει διαλογισμό! Δεν ξέρω αν πρόκειται για ένα ακόμα σημείο των καιρών, δεν ξέρω αν είναι ένας ακόμα που τρελάθηκε με όσα ζούμε, δεν ξέρω αν είναι ένας ακόμα αγανακτισμένος. Εύχομαι απλά να έκανε την τρέλα του και αυτό του το χαμόγελο να ήταν το πιο αληθινό!

This entry was posted in Τα δικά μας κείμενα. and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s