Μια μαμά για τον Όουεν…

Ένα μωρό ιπποποταμάκι που επέζησε από τα κύματα τσουνάμι στην Costa del Kenya δημιούργησε μια πολύ ισχυρή σχέση με μια χελώνα αιωνόβια σε ένα καταφύγιο ζώων στη Μοmbassa. Ο ιπποπόταμος που είναι μόλις 1 χρόνου, ζυγίζει περίπου 300 κιλά και ονομάζεται Όουεν (Owen). Παρασύρθηκε από το ρεύμα του ποταμού Sabaki μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό κι ύστερα βρέθηκε στην ακτή, όταν τα κύματα τσουνάμι έπληξαν την ακτή της Κένυα.  Ο ιπποπόταμος βρέθηκε από τους φύλακες του πάρκου Haller καθώς ήταν χαμένος κι αφυδατωμένος.

Η φιλία με τη χελώνα που έχει χρώμα γκρι σκούρο, παρόμοιο με αυτό των ενήλικων ιππποπόταμων, προέκυψε όταν ο Όουεν μεταφέρθηκε σε ένα φυσικό καταφύγιο στην παράκτια πόλη της Mombassa. Η χελώνα ονομάζεται Μζι (Mzee) που σημαίνει ηλικιωμένος.

Η οικολόγος Paula Kahumbu που είναι υπεύθυνη του πάρκου, σχολιάζει: » Είναι απίστευτο. Ένας ιπποπόταμος ηλικίας ούτε ενός χρόνου έχει υιοθετήσει σαν μητέρα του μια αιωνόβια χελώνα κι αυτή φαίνεται να είναι πολύ χαρούμενη με το ρόλο της »μητέρας». Αφότου βρέθηκε κι έχασε τη μητέρα του, ο ιπποπόταμος είχε τραυματιστεί ψυχολογικά. Έπρεπε να ψάξει να βρει κάτι που θα υποκαθιστούσε τη μητέρα του. Ευτυχώς δέθηκε με τη χελώνα κι έχουν μια σχέση πολύ δυνατή. Κολυμπούν, τρώνε και κοιμούνται μαζί».

Μας περιγράφει πως » ο ιπποπόταμος ακολουθεί τη χελώνα ακριβώς όπως ακολουθούσε τη μαμά του. Όταν πλησιάζει κάποιος τη χελώνα αυτός αγριεύει, σαν να προστατεύει τη βιολογική του μητέρα.»

»Είναι ένα μικρό μωρό που έμεινε μόνο σε μια πολύ τρυφερή ηλικία από τη μητέρα φύση. Γενικά οι ιπποπόταμοι είναι ζώα κοινωνικά που τους αρέσει να είναι συνέχεια με τη μητέρα τους για 4 χρόνια», μας εξηγεί η οικολόγος.

»Ένα μεγάλο μέρος της ζωής δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε παρά μόνο να το ζήσουμε».

Μπορούμε να διδαχθούμε πολλά για την καθημερινή μας ζωή αν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε, να αξιολογήσουμε και να βρούμε το βαθύτερο νόημα των πράξεων αγάπης του ζωικού βασιλείου. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να τιμήσουμε την αρετή και τη μαεστρία που μας επιδεικνύουν με τη φιλία αυτή.

This entry was posted in Παράξενα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s