Οι πρώτες μικρές φώκιες του 2012

Οι πρώτες μικρές φώκιες του 2012Στην Κίμωλο, στην Κεφαλονιά, στην Εύβοια και στη Νάξο καταγράφηκαν τα πρώτα γεννητούρια της χρονιάς στην  οικογένεια της Monachus monachus.

Η MOm καταγράφει τα νεογέννητα και τους δίνει ονόματα που συνήθως σχετίζονται με τον τόπο, τη συμπεριφορά ή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παρατηρήθηκαν. Αυτό αποτελεί και μια συγκεκριμένη μέθοδο για τη μελέτη μικρών πληθυσμών θηλαστικών, αφού έχει φανεί ότι διευκολύνει τους βιολόγους να συσχετίζουν δεδομένα που αφορούν στα συγκεκριμένα ζώα. Ρέα, Μελισσάνθη και Αίας είναι μερικά από τα κωδικά ονόματα που δόθηκαν φέτος!

Στις 28 Σεπτεμβρίου οι ερευνητές της MOm κατέγραψαν μερικά από τα νεογέννητα φωκάκια, στο πλαίσιο δράσεων παρακολούθησης του πληθυσμού και καταμέτρησης των γεννήσεων σε αναπαραγωγικά καταφύγια. Άλλα ζώα αναφέρθηκαν από μέλη του Δικτύου Διάσωσης και Συλλογής Πληροφοριών, που είχαν την τύχη να τα συναντήσουν.

Η φετινή αναπαραγωγική περίοδος για τη μεσογειακή φώκια ξεκίνησε και εκφράζονται ελπίδες για ακόμα περισσότερες αφίξεις!

newsbeast.gr

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s