Έρευνες για υδρογονάνθρακες κάνει η Τουρκία στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα

Λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, η Τουρκία προκαλεί με την αποστολή εγγράφου στον ΟΗΕ με το οποίο επιθυμεί να κατοχυρώσει μονομερώς την κυριαρχία της σε περιοχή η οποία , σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αναγνωρίζεται ως Ελληνική! 

Με το έγγραφο που απέστειλε στον ΟΗΕ στις 5 Σεπτεμβρίου η Τουρκία προχωρά σε επίσημη καταγραφή των ορίων της υφαλοκρηπίδας της στην Ανατολική Μεσόγειο, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα , σε μια περιοχή που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω των πιθανολογούμενων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Έθνος της Κυριακής το κείμενο αυτό είναι η απάντηση της Άγκυρας στην διαμαρτυρία της Κύπρου για την απόφαση της Τουρκίας να παραχωρήσει για έρευνες στην κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ περιοχές που καλύπτουν όμως την Κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Η απόφαση αυτή όμως αφορά και την Ελλάδα καθώς τα τρία οικόπεδα που παραχωρήθηκαν για έρευνες αφορούσαν την Ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά της Ρόδου και της Κρήτης αλλά και όλη την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου.

Πηγή:iefimerida

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s