Κώστας Αρβανίτης: «Είμαι το μαύρο πρόβατο στην ΕΡΤ»

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε ανοιχτά στο περιοδικό Super TV για τις απειλές που δέχεται ακόμη και μέσω Twitter από στελέχη των κομμάτων και της κυβέρνησης.

Παρά τα πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει η Πρωινή Ενημέρωση του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη, ο δημοσιογράφος μίλησε στο περιοδικό Super TV χωρίς περιστροφές για το πώς αισθάνεται στην ΕΡΤ, αυτές τις εβδομάδες.

«Τώρα είμαι το μαύρο πρόβατο στην ΕΡΤ. Παρά τα υψηλά νούμερα, το περίμενα αυτό. Μας είχαν απειλήσει ουσιαστικά μέχρι και μέσω Twitter στελέχη της κυβέρνησης και των κομμάτων. Η εκπομπή δεν είναι συμπαθής στα κόμματα. Οι εξουσίες δεν θέλουνε μία δημόσια ΕΡΤ ανεξάρτητη. Γι’ αυτό δεν βρήκαμε πουθενά συμπαραστάτη. Ήμασταν μόνοι μας».

Στην ερώτηση του Γιάννη Βίτσα μήπως φοβάται την απομάκρυνση από τη θέση του στην ΕΡΤ, ο Κώστας Αρβανίτης ήταν επίσης αφοπλιστικά ειλικρινής:

«Νομίζω ότι αυτό θα το κάνουν. Θα γίνει με το πέρας της σύμβασης το οποίο είναι τέλη Γενάρη. Διότι στην ΕΡΤ πήραν αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι είναι προσωπικό ειδικών θέσεων, που καλύπτεται δηλαδή ουσιαστικά για να μην τελειώσουν οι συμβάσεις. Εγώ είμαι με απλή σύμβαση όπως με παράτησε η προηγούμενη διοίκηση. Οπότε περιμένω να τελειώσει η διαδικασία».

«Μας είχαν απειλήσει ουσιαστικά μέχρι και μέσω Twitter στελέχη της κυβέρνησης και των κομμάτων»

Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος τόνισε ότι υπήρξαν πάρα πολλοί υπουργοί που ζήτησαν την απομάκρυνσή του και μίλησε με αποδείξεις: «Σε τρία υπουργικά συμβούλια στην κυβέρνηση Παπανδρέου είχε μπει θέμα για την «Πρωινή ενημέρωση», και σε άλλα δύο στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Σ’ αυτή δεν χρειάστηκε. Μόλις χτίστηκε η κυβέρνηση είχαν πάρει αποφάσεις.

Ήμασταν διακομματικοί πρωταγωνιστές, διότι είχαμε θέμα με όλα τα κόμματα. Τα κόμματα έχουν μάθει στην Ελλάδα, δυστυχώς, ότι θα πρέπει να έχουν μία ενημέρωση που να τους βολεύει. Ή θα συμμαχήσουμε με τα γεγονότα ή μ’ αυτούς. Εμείς έχουμε αποφασίσει ότι θα συμμαχούμε με τα γεγονότα».

«Σε τρία υπουργικά συμβούλια στην κυβέρνηση Παπανδρέου είχε μπει θέμα για την «Πρωινή ενημέρωση», και σε άλλα δύο στην κυβέρνηση Παπαδήμου»

Θα στεναχωρηθεί τελικά ο Κώστας Αρβανίτης αν μετά τον Δεκέμβρη, δεν βρίσκεται στην εκπομπή;

«Ναι, κάτι τέτοιο θα με στεναχωρήσει. Αγαπάω πολύ και την ΕΡΤ –όχι τα ντουβάρια- αλλά και τους ανθρώπους, που είναι οι καλύτεροι επαγγελματίες με υψηλό φρόνημα και μεγάλη τεχνογνωσία. Όπως ξαναήρθα στην ΕΡΤ με ψηλά το κεφάλι, είμαι πολύ χαρούμενος, που θα φύγω έχοντας ψηλά το κεφάλι. Το θέμα είναι να μην είσαι σκυμμένος. Ηττημένος δεν είσαι πάντα όταν φεύγεις, αλλά όντας σκυμμένος και από την πίσω πόρτα. Εγώ από την κεντρική πόρτα θα βγω, όπως μπήκα»!

About Jonathan Livingston

when all is one an one is all, to be a rock an not to roll... Jonathan Livingston@twitter : http://goo.gl/iQnmH
This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s