Για τους 1,1 εκατ. ανέργους, υπάρχει ένα site που βοηθά την (επαν)ένταξη στην αγορά εργασίας!

Ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας ειδικά για τους νέους!

Ένα εύχρηστο εργαλείο εύρεσης εργασίας ειδικά για τη νέα γενιά, με στόχο να μειωθεί η ανεργία, έφτιαξε μια δημιουργική ομάδα. «Είχαμε συζητήσει την ιδέα με έναν καθηγητή μου όσο σπούδαζα e-business στην Αγγλία. Επιστρέφοντας όμως στην Ελλάδα και βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε, καθώς και αρκετούς φίλους να ψάχνουν για εργασία, αποφάσισα να την πραγματοποιήσω», αναφέρει ο ιδρυτής του Unijobs.gr Δημήτρης Σερελέας, ο οποίος υλοποίησε το site με τη βοήθεια του Τάκη Μαλαβέτα και του Πέτρου Τρουλινού.

Το Unijobs εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές, τους πιθανούς εργαζόμενους που έχουν διαθέσιμα τα βιογραφικά τους, αλλά και τις εταιρείες, οι οποίες εγγράφονται στο site με σκοπό να καλύψουν θέσεις εργασίας. Όλα αυτά δωρεάν, σε αντίθεση με ανταγωνιστικά sites τα οποία επιβάλλουν αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους.

Μοναδική πηγή εσόδων του Unijobs αποτελούν οι διαφημίσεις, για να καλύπτει το κόστος λειτουργίας. Μελλοντικό σχέδιο των ιδρυτών αποτελεί η συνέχιση των δωρεάν υπηρεσιών τους με την πρόσθεση σεμιναρίων για την εύκολη ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας. Σεμιναρίων που θα επιδεικνύουν στους υποψηφίους πώς να συντάσσουν τα βιογραφικά, να προετοιμάζονται αναλόγως για τις συνεντεύξεις κλπ.

«Ένα από τα πράγματα που μου έχουν κάνει εντύπωση είναι το γεγονός πως η ζήτηση των κλασσικών επαγγελμάτων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) είναι μηδαμινή. Από τις 115 αιτήσεις που έχουμε λάβει ούτε μία δεν αφορά άτομο για άσκηση σε δικηγορικό γραφείο», τονίζει ο κ. Σερελέας βάσει της εμπειρίας του. «Αντίθετα, σε ό, τι έχει σχέση με start-up και internet, η ζήτηση είναι μεγάλη. Το σίγουρο είναι ένα: οι μισθοί δεν είναι ανάλογοι των παλαιοτέρων και δεν ανταποκρίνονται στις θέσεις και τα πτυχία που κατέχει κάποιος», συμπληρώνει.

Ο κ. Σερελέας παροτρύνει τους νέους που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας να μη χάνουν την ελπίδα τους. «Υπάρχουν θέσεις εργασίας, αλλά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Υπάρχει ζήτηση, απλώς η προσφορά εργαζομένων είναι πολύ μεγαλύτερη».

Το μήνυμα: «Στόχος μας είναι το Unijobs να αποτελέσει ένα εργασιακό εργαλείο, ένα σημείο αναφοράς για τη φοιτητική κοινότητα. Βάζουμε κι εμείς το λιθαράκι μας με στόχο να μειωθεί η ανεργία».

πηγή:reasontobelieve.gr

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s