Η ανάγκη μιας Οικουμενικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου…του ElriCk

Κάθε χρόνο, στις 17 Νοέμβρη ανασύρονται μνήμες….γεμάτες νοσταλγία,γεμάτες θαυμασμό….μνήμες αθάνατες σαν Ελλάδα! σα την γεμάτη φως μουσική αρμονία του Μίκη και του Γρηγόρη!Για  νέους ανθρώπους που αποποιούνται το ανέμελο φρόνημα της ηλικίας τους και προτάσσουν τα σώματά τους, σάρκινα σύμβολα αυτοθυσίας, προκειμένου να εναντιωθούν σε μια πολιτικοκοινωνική κατάσταση που νοσεί, που καταργεί τις φιλελεύθερες δομές του Κράτους και έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο το πνεύμα της νιότης,το οποίο βασίζεται στην αυτενέργεια και τον παρορμητισμό…..Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο έχει περισσότερη αξία από αυτή που της έχει δοθεί…Τα πρόσωπα  που ενεπλάκησαν, δεν ήταν τραχείς στρατιώτες, με άρτια στρατιωτική και πολεμική κατάρτιση, την οποία ανέδειξαν στο πεδίο της μάχης ή έστω κάποιοι παράτολμοι αποστάτες-κολλίγοι, που μην έχοντας να χάσουν πολλά εκ των κεκτημμένων, ύψωσαν το ανάστημά τους έναντι των ασφυκτικών συνθηκών της ζωής τους….΄Ηταν φερέλπιδες της ζωής, που νοιώθοντας το όραμά τους να κατακρημνίζεται αυθαίρετα από την φαιδρή Χούντα των Συνταγματαρχών, αγνόησαν το συμφέρον τους, ορισμένοι μάλιστα υπερέβησαν το εγγενές ένστικτο της αυτοσυντήρησης και αντιτάχθηκαν! Όπως οφείλει να πράττει κάθε νέος, όπως οφείλει κάθε ήρωας: οι ήρωες είναι σχεδόν πάντα αειθαλείς έφηβοι, ανεξαρτήτως της βιολογικής ηλικίας τους! Και βέβαια, το παράδειγμα των ελλήνων νέων του Πολυτεχνείου δεν είναι μοναδικό: τους μήνες του Μάη και του Ιουνίου του 1968, οι γάλλοι φοιτητές και μαθητές κινητοποιούνται αποστρεφόμενοι τις πολιτικές συνθήκες της χώρας τους, πυροδοτούν μια πολιτικοκοινωνική εξέγερση που λαμβάνει εθνικές διαστάσεις. Με τη συμμετοχή των Γάλλων εργατών και τις απεργειακές κινητοποιήσεις τους, ο Πρόεδρος Σαρλ Ντε Γκωλ προκηρύττει εκλογές και η Γαλλική Εθνοσυνέλευση καταλύεται! Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάλι οι νέοι κινητοποιούνται δραστικά έναντιον του ολοκληρωτισμού και του περιορισμού των ελευθεριών που συνεπάγεται η κοσμοθεωρία του Μακαρθισμού και οι πολεμοχαρείς διαθέσεις της αμερικανικής ηγεσίας κατά τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου!

Σήμερα τα πράγματα, ενδεχομένως να έχουν διαφοροποιηθεί…Οι νέοι σε όλη την υφήλιο και ιδίως στη Γηραιά ΄Ηπειρο αναπτύσσουν παράδοξους δεσμούς με ολοκληρωτικές αντιλήψεις και φασιστικά ιδεώδη! Σύμφωνα με το βρετανικό Demos(το Demos είναι οργανισμός διερεύνησης και επίλυσης πολιτικών-κοινωνικών ζητημάτων, λατ.think tank) που διεξήγαγε έρευνα τον Ιούλιου και τον Αύγουστο του 2011, με ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν απο 10.000 άτομα,υποστηριχτές 14 ακροδεξιών πυρήνων σε έντεκα(11)ευρωπαικές χώρες (κυρίως μέσω του διαβόητου Facebook), η εξάπλωση των ακροδεξιών πεποιθήσεων σε νέους υιοθετεί επιδημικό χαρακτήρα σε όλη την Ευρώπη! Κυρίως  νεαροί  άνδρες εντάσσονται σε   ακραίες και εξτρεμιστικές, φασιστικές ιδεολογικές δομές, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στην διακύβευση απώλειας της εθνικής και πολιτισμικής ταυτότητας που χαρακτηρίζει πλέον τις ευνομούμενες κοινωνίες της Παγκοσμιοποιημένης Δύσης! Ανησυχούν ιδιαίτερα για το φαινόμενο της αθρόας μετανάστευσης και αντιμετωπίζουν με καχυποψία τους οικονομικούς μετανάστες και ειδικά αυτούς με ασιατικες-ισλαμικές ρίζες(μετά την κρούση της 11 Σεπτεμβρίου φαίνεται να επιστρέφουμε ως κοινωνία σε μεσαιωνικές ανθισλαμικές προκαταλήψεις)….Χώρες όπως η Γαλλία,η Ιταλία και η Αυστρία έχουν μακροχρόνια παράδοση στην εδραίωση πολιτικών παρατάξεων, βασισμένων σε ακροδεξιό άξονα, με φασιστικές δομές και ξενοφοβική στάση και δράση! Τέτοια κόμματα ξεπηδούν στα κοινοβουλευτικά έδρανα μετριοπαθών και φιλελεύθερων χωρών, όπως οι Σκανδιναβικές: Σουηδία,Δανία και Φινλανδία ή η Ολλανδία και πρόσφατα και η Μεγάλη Βρετανία με την EDL(Εnglish Defense League)! Και κάτι τέτοιο εφιστά την προσοχή…Η Ολλανδή ευρωβουλευτής Emine Bozkurt, εξέχον στέλεχος της αντιρατσιστικής κοινότητας στο Ευρωκοινοβούλιο δήλωσε χαρακτηριστικα: »H Ευρωπαική κοινωνία κινδυνεύει εντός πενταετίας, να καταστεί έρμαιο της ξενοφοβίας, του ανθισλαμισμού, του αντισημιτισμού, των υπερεθνικιστικών τάσεων και του κοινωνικού διχασμού». O επικεφαλής του Ευρωπαικού Συμβουλίου Διεθνών σχέσεων,ο Γερμανός Τοmas Klau επεσήμανε εύστοχα:»Ο αντισημητισμός απετέλεσε ενοποιητικό παράγοντα των ακροδεξιών δυνάμεων της Γηραιάς Ηπείρου κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα! Έτσι και ο ανθισλαμισμός διαδραματίζει ρόλο κοινού γνώμονα για την Ακροδεξιά, τις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα»….
Aκόμα πιο ανησυχητική είναι και η εμπλοκή χωρών όπως η Ελλάδα, στην φασιστική χοροεσπερίδα: Στη χώρα μας παρατηρείται ευδοκίμηση των ακροδεξιών τάσεων τα τελευταία έτη! Βέβαια,το (χρυσό;) »αυγό» του φιδιού λαμβάνει την εκκόλαψή του το Γενάρη του 1993, όταν ιδρύεται και δραστηριοποιείται για πρώτη φορά η εθνικιστική οργάνωση με την επωνυμία:»Χρυσή Αυγή», υπό την ηγεσία κάποιου Νίκου Μιχαλολιάκου! Οι ‘Ελληνες εθνικόφρονες πρεσβεύουν την ανωτερότητα του ελληνικού πνεύματος και της Αρείας Φυλής! Στο επίσημο έντυπο της οργάνωσης γίνεται συχνά αναφορά στον  όρο:»εθνικοσοσιαλισμός»(κραυγαλέα Ναζιστική αναφορά)! Έν έτει 2005 ο γενικός γραμματέας, κάποιος Μιχαλολιάκος, αναστέλλει τις αυτόνομες πολιτικές δραστηριότητες της φατρίας του και  ιδρύει το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα:»Πατριωτική Συμμαχία»,το οποίο κατ’ουσίαν διεξάγει πλέον τον πολιτικό »αγώνα»της Χ.Α! Κατόπιν, αποσύρεται η υποστήριξη των κεντρικών μελών της Αυγής στο κόμμα, το οποίο έχασε δήθεν τον αρχικό, πατριωτικό χαρακτήρα του! Σχετικά με τη βράση(συγγνώμη,δράση) της Χ.Α: Η οργάνωση έχει να επιδείξει ρατσιστικές κρούσεις εναντίον μεταναστών, αριστεροφρόνων καθώς και μελών αναρχικών ομάδων.Πολλοί μέμφονται την Χ.Α για συνεργεία της με την Ελληνική Αστυνομία σε περιπτώσεις αστικών κρίσεων, κυρίως στο κέντρο των Αθηνών. Η συνδρομή των νεοφασιστών στις αστυνομικές δυνάμεις, αποσκοπά στην ατιμωρησία των μελών της οργάνωσης! Το ηγετικό μέλος της Χ.Α,Αντώνης Ανδρουτσόπουλος(ψευδώνυμο:Περίανδρος) καταζητείτο 4 έτη από τις Αρχές για τη δολοφονική επίθεση κατά των φοιτητών Ηλία Φωτιάδη, Δημητρίου Κουσούρη και του εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη! Συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου του 2005 και καταδικάστηκε σε 21 έτη κάθειρξης χωρίς αναστολή! Κατόπιν όμως ασκήσεως έφεσης και μεταβολής του κατηγορητηρίου από τρείς(3)απόπειρες ανθρωποκτονίας σε μία(1), η ποινή μειώθηκε στα 12 έτη κάθειρξης! Δέν είναι λίγες οι αναφορές σε επιθέσεις που αποδίδονται στα ανδρείκελα της Χ.Α, ωστόσο, πολλές οργάνωσεις και φοιτητικές νεολαίες που τίθενται εναντίον των νεοφασιστών, προστρέχουν στην Διεθνή Αντιρατσιστική Σύμβαση-συνταγματικά επικυρωμένη σύμφωνα με το Νομοθετικό Διάταγμα 494/1970(ΦΕΚ Α’,77,3 Απριλίου1970), ζητώντας από το ελληνικό κράτος τον χαρακτηρισμό της ως παράνομης οργάνωσης και »λουκέτο»στα γραφεία της!

Υπάρχουν κάποιοι που πίστευαν ένθερμα, ότι τα εθνικιστικά κέντρα ετίθεντο υπό την Αιγίδα μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου, πριν η Χρυσή Αυγή αναδειχτεί επίσημο κόμμα! Σε φύλλο της εφημερίδας »ΤΑ ΝΕΑ» της 17ης Απριλίου του 2004 αποκαλύπτεται ότι: τα μέλη της Χρυσής Αυγής προμηθεύονταν όπλα από βουλευτές(σύμφωνα με την έκθεση της εφημερίδας, σε συντριπτικό ποσοστό ήσαν βουλευτές-μέλη της Ν.Δ τότε) των οποίων παρουσιάζονται ως συνοδοί και σωματοφύλακες!Επίσης,τα μέλη της φασιστικής αυτής οργάνωσης(δεν ξέρω αν ο όρος ‘κόμμα’ είναι δόκιμος, ακόμα κι αν έχουν επίσημη θέση στην Ελληνική Βουλή) ήταν καί είναι συνδεδεμένα με εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού! Το ίδιο το Κράτος συντηρεί και γίνεται τροφός τετοιών παρασιτικών παριών! Το ίδιο το Κράτος αποφασίζει διάνοιξη των συνόρων για τους οικονομικούς μετανάστες και κατόπιν επικαλείται τους ανεπίσημους λεγεωνάριους των εθνοσοσιαλιαστών για να τελέσουν το βρώμικο έργο της κάθαρσης, σε στενή συνεργασία με τους επίσημους λεγεωνάριους των Αστυνομικών δυνάμεων καταστολής! Υπό τις ευλογίες του Κράτους και των φορολογικών μέτρων ο νέος Έλλην πολίτης απενδύεται την ανεκτικότητα και τη φιλόξενη διάθεση που εξυμνούσε ο ‘Ομηρος(χαρακτηριστικό εθνικό και όχι εθνικιστικό) και υιοθετεί στάση ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας, άλλες φορές εύλογα και άλλες αυθαίρετα! Σε όλη την Ευρώπη ,όπως προαναφέρθηκε, υποκινείται έμμεσα αυτή η στάση που ευνοεί τα φασιστικά καθεστώτα, τις Χούντες και τις δικτατορίες! Αυτά που πολέμησαν οι νέοι κατα τις δεκαετίες 1950,1960,1970 σε πολλές χώρες του πλανήτη: ένα μεγάλο,οικουμενικό Πολυτεχνείο….’Ενα μεγαλειώδες νεανικό κίνημα που καταδεικνύει οτί το φιλελεύθερο φρόνημα είναι ίδιον των νέων, σε βιολογικό, αλλά κυρίως σε πνευματικό επίπεδο! Γιατί ο φασισμός δεν αναγεννάται όπως ο Φοίνικας, αλλά πεθαίνει φθαρμένος και καταναλωμένος μέσα στις ίδιες τις στάχτες του…

ΕlriCk

About ElriCk

Elrick is described as follows:It is the colour of a bleached skull, his flesh; and the long hair which flows below his shoulders is milk-white. From the tapering, beautiful head stare two slanting eyes, crimson and moody, and from the loose sleeves of his yellow gown emerge two slender hands, also the colour of bone.[2] Elric was the last emperor of the stagnating island civilization of Melniboné. Physically weak and frail, the albino Elric must take drugs—later retconned to mean special herbs—in order to maintain his health. In addition to herb lore, his character becomes an accomplished sorcerer and summoner, able to summon powerful, supernatural allies by dint of his royal Melnibonéan bloodline. Unlike most others of his race, Elric possesses something of a conscience; he sees the decadence of his culture, and worries about the rise of the Young Kingdoms, populated by humans (as Melniboneans do not consider themselves such) and the threat they pose to his empire. Because of his introspective self-loathing of Melnibonéan traditions, his subjects find him odd and unfathomable, and his cousin Yyrkoon (next in the line of succession, as Elric has no heirs) interprets his behavior as weakness and plots Elric's death. As emperor of Melniboné, Elric wears the Ring of Kings, also called the Ring of Actorios, and is able to call for aid upon the traditional patron of the Melniboné emperors, Arioch, a Lord of Chaos and Duke of Hell. From the first story onwards, Elric is shown using ancient pacts and agreements with not only Arioch but various other beings—some gods, some demons—to assist him in accomplishing his tasks.
This entry was posted in Τα δικά μας κείμενα. and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Η ανάγκη μιας Οικουμενικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου…του ElriCk

 1. Ο/Η bluebubbles λέει:

  θα επικεντρωθώ στο υπέροχο γράψιμο σου κ στο δυνατό μήνυμα που θες να περάσεις κ δεν θα σε ρωτήσω αν ξέρεις (σίγουρα ξέρεις) ποίοι είναι οι ήρωες του Πολυτεχνείου σήμερα! Οι κατ’ουσίαν ρομαντικοί που κ τώρα θα »πάρουν τα όπλα» είναι λίγοι κ αυτό είναι το θλιβερό.

 2. Ο/Η ElriCk λέει:

  Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω ονομαστικά,πολλούς απο τους ήρωες του Πολυτεχνείου!Μάλλον πρέπει να αρχίσω να μελετώ…Σε ευχαριστώ πού το επεσήμανες…

 3. Ο/Η Gil-galad λέει:

  Είναι αυτοί που η ψυχή τους δε διαβρώθηκε από τις υλικές ανάγκες που ο καπιταλισμός τους δημιούργησε. Είναι αυτοί που λένε «δε γαμιέται!» και πάνε μπροστά. Που αντιδρούν σε ό,τι θίγει τους διπλανούς τους. Ποιοί είναι τώρα; Χρόνια πια φροντίζουν να τους σκοτώνουν όταν είναι ακόμα παιδιά.

  Θα ήθελα να παραθέσω έναν τέτοιο…

  http://thenetwar.com/2009/11/o-afanis-iroas-giorgos-kirikou/

 4. Ο/Η ElriCk λέει:

  To διάβασα ολοκληρο…Ξανά και ξανά…Το διάβασα κι άλλο!Γιώργος Κηρύκου….Δεν τον ήξερα,καν.Τώρα τον έμαθα κι σε ευχαριστώ.Έχω να πώ μόνο:…….Μόνο…..Δεν έχω να πω,Gil!Έχω αποσβωλωθεί….

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s