Επαναλειτουργεί ο Ξενώνας αστέγων »Ανακούφιση» στον Πειραιά

Στην επαναλειτουργία του ξενώνα αστέγων προχωρά ο δήμος Πειραιά, προκειμένου να προσφέρει στέγαση και φιλοξενία σε περίπου 40 άστεγους δημότες της πόλης.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), Πασχαλίνα Καλαγιά -Καραμαλάκου, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων της πόλης, προχώρησαν στην υλοποίηση μιας ακόμα κοινωνικής δράσης, που αφορά στην επαναλειτουργία του ξενώνα αστέγων «Ανακούφιση».

Βασική επιδίωξη αποτελεί η ψυχοκοινωνική στήριξη και η κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των φιλοξενούμενων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μονιμότητα της παραμονής τους.

Η ΚΟ.ΔΕ.Π., με τις δράσεις της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες πρωτοβουλίες και αποτελεί προτεραιότητα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε».

Σημειώνεται ότι πριν τρία χρόνια στον Πειραιά, για το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος των αστέγων, που υπολογίζονταν σε περίπου 400, λειτουργούσε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας. Σήμερα, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τους αστέγους αλλά είναι εμφανές ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά και δεν υπάρχει καμία υποστηρικτική δομή.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που είχε αναγνωριστεί και τιμηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης, έδινε την δυνατότητα στους άστεγους να περάσουν από εκεί να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο, να πάρουν καθαρά ρούχα και να συνομιλήσουν με ειδικούς.

Ο ξενώνας αστέγων «Ανακούφιση» βρίσκεται στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση 19 στην Πλατεία Ιπποδαμίας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210-4101753 και 210-4133187 , καθώς και στο e-mail anakoufisi @yahoo.gr.

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Επαναλειτουργεί ο Ξενώνας αστέγων »Ανακούφιση» στον Πειραιά

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s