Αίγινα: «Ανέβασε μια ευχή, ταξίδεψε την ευχή»

Αυτές τις μέρες, σ’ ένα μυστικό εργαστήρι, κάποια βοηθοί του Άη Βασίλη ετοιμάζουν πυρετωδώς την πιο ανατρεπτική χριστουγεννιάτικη ιστορία, για όλους όσοι κατοικούν ή θα περάσουν από την Αίγινα!

Ένα γλυπτό χριστουγεννιάτικο δέντρο, κατασκευασμένο από ξύλο και ανακυκλώσιμα υλικά, θα στηθεί στις 16 Δεκεμβρίου στην Παλαιά Προβλήτα του λιμανιού της Αίγινας και στα κλαδιά του θα φιλοξενήσει την …μαγεία!

Κι αυτό γιατί όλοι οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να το στολίσουν οι ίδιοι, αλλά να δημιουργήσουν το προσωπικό τους στολίδι, που δεν θα είναι άλλο παρά το γυάλινο μπουκαλάκι, στο οποίο ο καθένας θα βάλει μέσα την δική του ευχή!

Η μαγεία, όμως, δεν σταματάει εδώ! Ανήμερα των Θεοφανείων, ενώ θα σουρουπώνει, όλοι όσοι στόλισαν με τις ευχές τους το χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα ξεκρεμάσουν τα μπουκαλάκια, θα τα φωτισουν και θα τα ρίξουν στο λιμάνι, για να μπερδευτούν και να ταξιδέψουν οι ευχές μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο, όπου πλέον οι συμμετέχοντες θα πάρουν από ένα μπουκάλι, με μια ευχή – μήνυμα που θα τους έχει γράψει κάποιος άλλος! Στόχος της δράσης αυτής, είναι να δείξουμε ότι είμαστε μέλη σε μια κοινωνία, και όχι απλώς άτομα.Γι’ αυτό και θα θέλαμε την υποστήριξη σας για να τα καταφέρουμε!

Ποιοι είμαστε

Η ομάδα aegina rising είναι ένα δίκτυο νέων, κατά βάση, σε ηλικία πολιτών, που δραστηριοποιείται στην Αίγινα, με στόχο την πολύπλευρη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, μέσω ποικίλων δράσεων.

Επιδίωξή μας να προσφέρουμε, να εξελίξουμε και να προτείνουμε καινοτόμες ιδέες στην κοινωνία της Αίγινας.Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο του 2012 με έναν πυρήνα είκοσι ατόμων, που περιλαμβάνει διαφορετικές μεταξύ μας ειδικότητες και προέλευσης, αλλά για να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας αποδοτικά και αποτελέσματα τους στόχους μας, χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων σας.

Με τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις ιδέες σας, αλλά και μέσω της ομαδικής δουλειάς μπορούμε να πετύχουμε πολλά.Οι δράσεις που ετοιμάζονται είναι αρκετές και κινούνται σε διάφορα επίπεδα. Από δραστηριότητες ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα μέχρι την βελτίωση διαφόρων δημοσίων χώρων.

Για την περίοδο των Χριστουγέννων, λοιπόν, διοργανώνουμε τη δράση «Ανέβασε μια ευχή, ταξίδεψε την ευχή».

Δεκάδες μικρά γυάλινα μπουκαλάκια παίρνουν τη θέση των μαγικών jingle bells του Άη Βασίλη…Τα φώτα της προβλήτας τα κάνουν να λαμπυρίζουν στο σκοτάδι, σαν άλλο άστρο φωτεινό…Ο ήχος τους από το χειμωνιάτικο αεράκι στο λιμάνι, δίνει το σύνθημα για την έναρξη της μαγείας…Και… η μαγεία κρύβεται μέσα τους!

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου  2012, 16:00

Παλαιά Προβλήτα του λιμανιού της Αίγινας, Aίγινα

http://www.facebook.com/AeginaRising

This entry was posted in Επικαιρότητα, Ψυχαγωγία and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s