Χωρίς ίντερνετ κινδυνεύει να μείνει η Ελλάδα!

Πόσο εύκολο είναι να εξαφανιστεί από το διαδίκτυο μια χώρα; Ήδη η Συρία έχει εξαφανιστεί από το διαδίκτυο και δεν θα ήταν απίθανο αλλη μια χώρα να μείνει χωρίς διαδίκτυο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εταιρεία Renesys για να μην γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει αποκέντρωση του διαδικτύου έτσι ώστε να είναι δύσκολο να κόψεις τους δεσμούς. Σε κάποιες χώρες η πρόσβαση στο διαδίκτυο εξαρτάται μόνο από μία ή δύο εταιρείες που έχουν επίσημη άδεια

για μεταφορά των δεδομένων. Έτσι είναι πολύ εύκολο να αποκοπεί το ίντερνετ αν η κυβέρνηση ή μια τρομοκρατική οργάνωση σαμποτάρουν τις δύο αυτές εταιρείες.

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες χώρες έχουν περισσότερους παρόχους και συνδέσμους στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποκοπή τους από το διαδίκτυο. Η εταιρεία Reneys δημιούργησε ένα χάρτη στον οποίο απεικονίζει τις χώρες που θα μπορούσαν πιο εύκολα να αποκοπούν από το διεθνές ίντερνετ.

Σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχουν 30 χώρες που δεν είναι δυνατόν να αποσυνδεθούν από το διαδίκτυο καθώς έχουν πολλαπλές συνδέσεις σε αυτό. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές τις 30 χώρες μεταξύ των οποίων είναι οι ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Γαλλία και οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και η Ρωσία και η Αυστραλία.

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που αντιμετωπίζουν χαμηλό ρίσκο αποσύνδεσης από το ίντερνετ. Υπάρχουν ωστόσο άλλες δύο βαθμίδες με χώρες που αντιμετωπίζουν μεσαίο και υψηλό ρίσκο αποσύνδεσης.

Ανάμεσα στις χώρες που αντιμετωπίζουν υψηλό ρίσκο (61) είναι η Συρία, η Τυνησία, η Αλγερία, του Τουρμεκινστάν, η Λιβύη, η Αιθιοπία, το Ουζμπεκιστάν, η Μιανμάρ και η Υεμένη που έχουν 1 ή 2 εταιρείες παροχής ίντερνετ.

Επίσης 72 χώρες έχουν λιγότερους από 10 παρόχους και θα ήταν σχετικά εύκολο σε μια κυβέρνηση να αποκόψει τη χώρα από το διαδίκτυο. Τέτοιες χώρες είναι οι Ομάν, Μπενίν, Μποτσουάνα, Ρουάντα, Πακιστάν, Κιργιζστάν, Ουγκάντα, Αρμενία και Ιράν. Η Ελλάδα έχει τουλάχιστον 10 διεθνώς συνδεδεμένες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ίντερνετ και βρίσκεται στην κατηγορία του μειωμένου ρίσκου με άλλες 57 χώρες μεταξύ των οπιοίων το Μπαχρέιν, το Μεξικό η Ινδία, το Ισραήλ, ο Ισημερινός, η Χιλή, το Βιετνάμ και η Κίνα.
Πηγή: gr.news.yahoo.com

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε. Bookmark the permalink.

2 Responses to Χωρίς ίντερνετ κινδυνεύει να μείνει η Ελλάδα!

  1. Ο/Η ElriCk λέει:

    Πολύ ενδιαφέρον το θέμα του άρθρου σου…Φαντάζεσαι έναν κόσμο χωρίς διαδίκτυο;Φοβάμαι ότι οι δεσμοί των ανθρώπων με το διαδίκτυο έχουν καταστεί πολύ ισχυροί,σε σημείο,πού το να μείνει κάποιος χωρίς σύνδεση internet γιά ένα δίωρο,ας πούμε,μπορεί να του προκαλέσει εκνευρισμό,αν όχι κάτι παραπάνω…
    Δεν ξέρω,αν θα ήταν γιά το καλό μας να μείνουμε χωρίς διαδίκτυο γιά μερικές μέρες…Ίσως αυτό να συνέβαλε στο να επιδιώξουμε πιό άμεσες σχέσεις με τους συνανθρώπους μας…Ίσως…

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s