Φωτορεαλισμός με μακέτες

Ας υποθέσουμε πως είστε φωτογράφος και θέλετε να βγάλετε μια φωτογραφία σε φυσικό τοπίο που δείχνει έναν ανεμοστρόβιλο τη στιγμή που δημιουργείται. Ή ένα παραδεισένιο νησί στη μέση του πουθενά με έναν φοίνικα να γλείφει τα καταγάλανα νερά που μοιάζουν διάφανα. Τι κάνετε αν λοιπόν έχετε φαντασία και δημιουργικό οίστρο αλλά δεν μπορείτε να βρείτε τις κατάλληλες τοποθεσίες ή τις συνθήκες που ονειρεύεστε; Πολύ απλά τις δημιουργείτε.

Ο Matthew Albanese, ένας φωτογράφος που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, κατασκευάζει εκπληκτικής λεπτομέρειας διοράματα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιεί ως σκηνικά για να δημιουργήσει φωτογραφίες απίστευτης ομορφιάς. Όλες οι φωτογραφίες του εντάσσονται σε ένα project με τον τίτλο “Strange Worlds”, ένας εύστοχος χαρακτηρισμός καθώς οι παραγωγές του έχουν κάτι το απόκοσμο, είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές.

Τα διοράματα είναι κατασκευές σε μικρή κλίμακα που αναπαριστούν φυσικά τοπία. Είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένα στον κόσμο του μοντελισμού, όπου οι χομπίστες που κατασκευάζουν τα συναρμολογούμενα μοντέλα θέλουν να τα ενσωματώσουν σε ένα σκηνικό ώστε να τα κάνουν πιο αληθοφανή, όπως για παράδειγμα ένα μοντέλο αεροσκάφους πάνω στον διάδρομο ενός αεροδρομίου. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα διοράματα μπορεί να περιλαμβάνουν οτιδήποτε, όπως ξύλο, γυαλί, μέταλλο, σύρμα, πλαστικό, κερί, υαλοβάμβακα κ.α.

Εκτός από τις μακέτες, χρησιμοποιεί ειδικούς φωτισμούς αλλά και σκηνικά που στήνει στον περιβάλλοντα χώρο για να αποδώσει την αίσθηση του ορίζοντα. Περισσότερα εδώ: http://www.behance.net/MatthewAlbanese

   

theartfoundation.metamatic.gr

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε, Παράξενα and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Φωτορεαλισμός με μακέτες

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s