Οι νέοι στα Βαλκάνια χτίζουν νέες “γέφυρες”

Οι νέοι στα Βαλκάνια χτίζουν νέες «γέφυρες»Ξεκίνησε η περίοδος αιτήσεων για συμμετοχή στο Διαγωνιστικό κομμάτι του 4ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Balkans Beyond Borders που φέτος έχει ως θέμα «Reinventing Bridges». Το ΒΒΒ καλεί τους νέους να αναρωτηθούν: Μήπως ήρθε η ώρα να ξαναφτιάξουμε τις δικές μας γέφυρες; Να δημιουργήσουμε εμείς το παρόν μας κοιτώντας στο παρελθόν που είχαμε και το μέλλον που θέλουμε; Νέοι από τα Βαλκάνια μέχρι και 35 χρονών καλούνται να στείλουν τη δική τους μικρού μήκους ταινία η οποία θα ανταποκρίνεται στο θέμα του φετινού φεστιβάλ μέχρι και την 1η Ιουνίου 2013.

Μετά από 3 χρόνια επιτυχών διοργανώσεων το ΒΒΒ δίνει για άλλη μια φορά κίνητρο για έμπνευση στους νέους δημιουργούς των Βαλκανίων να μιλήσουν μέσα από την τέχνη της μικρού μήκους ταινίας για τη δική τους πραγματικότητα, το  δικό τους όραμα ώστε όλοι μαζί να φέρουμε τη γειτονιά των Βαλκανίων πιο κοντά.

“Η καθημερινότητά μας εκφράζεται ως δεδομένος χρόνος όταν αναλύουμε τα πάντα. Το παρόν δεν είναι μόνο μια μεταβατική περίοδος αλλά μπορεί να γίνει το έδαφος μιας μόνιμης επανεγγραφής- καταγραφής του παρελθόντος και του μέλλοντος, μιας μόνιμης επανεγγραφής- καταγραφής της ιστορίας (Boris Groys)

Οι νέοι στα Βαλκάνια χτίζουν νέες «γέφυρες»Τα Βαλκάνια έχουν ζήσει μια περίοδο σημαντικών αλλαγών τα τελευταία 23 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους. Παρότι γείτονες οι λαοί των Βαλκανίων έχουν διαφορές σε κοινωνικό, ιστορικό, πολιτικό και προσωπικό επίπεδο με αποτέλεσμα οι προσδοκίες για το μέλλον του καθενός να διαφέρουν. Πώς οι Βαλκάνιοι ξαναγράφουν το παρελθόν τους και εφευρίσκουν ένα καινούριο μέλλον;

Το φετινό φεστιβάλ θα γίνει στο Βουκουρέστι το Σεπτέμβριο του 2013. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website: www.balkansbeyondborders.eu, τη Σελίδα στο Facebook page (Balkans Beyond Borders) και το Twitter (BalkansBB).

Ο Οργανισμός

Το ΒΒΒ είναι ένα ΜΚΟ που ιδρύθηκε από 9 νέους δραστήριους νέους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με στόχο να προωθήσει την κινητικότητα των νέων στα Βαλκάνια,το αίσθημα συνεργασίας στην περιοχή και να ενισχύσει περαιτέρω την Ευρωπαϊκή ιδέα. Για να το πετύχει αυτό αναλαμβάνει μια σειρά από δράσεις: το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, τα Workshops παραγωγής ταινιών, τα Ακαδημαϊκά Σεμινάρια και το Δίκτυό του.

Flow magazine

Advertisements
This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε, Ψυχαγωγία and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s