Πρόσκληση για ερασιτέχνες φωτογράφους από National Geographic

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του busart »Η εταιρεία WorldNomads.com και το Natural Geographic Channel δίνει τη δυνατότητα σε έναν φωτογράφο να συνοδέψει τον πολυβραβευμένο φωτογράφο φυσικής ιστορίας και άγριας ζωής, Jason Edwards, σε αποστολή στο Ομάν. Ο υποψήφιος πρέπει να είναι διαθέσιμος την περίοδο 7-16 Μαρτίου 2013.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα συνεργαστεί με τον Jason Edwards στη φωτογράφηση ανθρώπων, εθίμων/παραδόσεων, τοπίων σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και της νύχτας.  Επίσης, θα αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία πάνω στο στήσιμο της λήψης, την τεχνική και τη σύνθεση χάρη στην πολυετή και ετερόκλητη εμπειρία του Jason Edwards.

Πέρα από τη βοήθεια που θα προσφέρει, ο υποψήφιος θα αναλάβει και δική του φωτογραφική δουλειά. Θα εργαστεί με βάση μία λίστα 30 φωτογραφιών που θα του ανατεθούν. Θα κρατάει ένα ημερήσιο ημερολόγιο τουλάχιστον 200 λέξεων που θα το αναρτήσει στο WorldNomads.com μαζί με τις φωτογραφίες που θα έχει τραβήξει. Μετά την επιστροφή του θα επιλέξει μαζί με τον Edwards τις καλύτερες φωτογραφίες και αφού τις επεξεργαστούν από κοινού θα τις υποβάλλει προς έκδοση στο National Geographic Channel.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε μη επαγγελματίες φωτογράφους που προσπαθούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους στην ταξιδιωτική φωτογραφία, σε σπουδαστές φωτογραφίας ή ερασιτέχνες, ηλικίας άνω των 18 ετών, με καλή φυσική κατάσταση και πάθος για περιπέτεια. Ο υποψήφιος που θα επιλεχθεί θα κερδίσει ένα εξελιγμένο kit φωτογραφικού εξοπλισμού από την Cannon.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 14 Ιανουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το WorldNomads.com.

Το busart, σε συνεργασία με το bios, το Βυρσοδεψείο, το Κέντρο Χορού Ντάνκαν, το dan.c.ce και την indigo fera art productions διοργανώνει τη συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Παραστατικών Τεχνών ΙΕΤΜ η οποία θα φέρει την ελληνική σκηνή στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος τον Οκτώβριο του 2013. Περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες και επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών απ’ όλη την Ευρώπη αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Αθήνα για να γνωρίσουν την ελληνική σκηνή και τους Έλληνες δημιουργούς και επαγγελματίες του χώρου και όλοι μαζί να ορίσουμε το Αύριο.

Στις 12 Δεκεβρίου, το busart πραγματοποίησε στο bios την 1η παρουσίαση της διοργάνωσης με τη συμμετοχή όλων των συνεργαζόμενων φορέων, του εκπροσώπου του ΙΕΤΜ Michel Quere και περισσότερων από 100 Ελλήνων καλλιτεχνών και επαγγελματιών των παραστατικών τεχνών.  Από τις αρχές του 2013, το busart θα ενημερώνει συστηματικά για τους τρόπους συμμετοχής στη διοργάνωση και τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκειά της.

Εκτός αυτού, το busart εξακολουθεί να ενημερώνει συστηματικά τους Έλληνες καλλιτέχνες και επαγγελματίες για ευκαιρίες ανάπτυξης του έργου τους. Αυτό το μήνα, είναι σε εξέλιξη περισσότερες από 40 προσκλήσεις συμμετοχής για φεστιβάλ, βραβεία και ευκαιρίες χρηματοδότησης. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας προσκλήσεις συμμετοχής στο news@busart.org

To busart είναι ένα κανάλι διασύνδεσης των Ελλήνων καλλιτεχνών και επαγγελματιών της τέχνης με τη διεθνή σκηνή. Στην ιστοσελίδα του busart www.busart.org δημοσιεύονται καθημερινά προσκλήσεις συμμετοχής για φεστιβάλ, residencies, προγράμματα χρηματοδότησης και γενικά ευκαιρία που μπορούν καλλιτέχνες και επαγγελματίες να αξιοποιήσουν για να αναπτύξουν τη δουλειά τους στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό.

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s