500 Άγιοι-Βασίληδες από άμμο !

Φανταστείτε 500 Άγιους Βασίληδες διαφόρων διαστάσεων και στάσεων σε μια παραλία. Εδώ οι Άγιοι-Βασίληδες συγκεντρώθηκαν στην παραλία Πουρί της Ινδίας, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, για να μας μεταφέρουν οικολογικά μηνύματα.

Ο Ινδός καλλιτέχνης Sudarshan Patnaik, διεθνώς αναγνωρισμένος για τα γλυπτά του από άμμο, τα φετινά Χριστούγεννα, χρησιμοποιώντας περίπου 5 τόνους άμμο, φιλοτέχνησε μαζί με 30 μαθητές του 500 Άγιους Βασίληδες, καθιστούς, όρθιους, ξαπλωμένους,στην παραλία Πουρί, που για τους Ινδουιστές θεωρείται ιερή, θέλοντας να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι στο περιβάλλον και παράλληλα έχοντας την επιθυμία να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Το κέντρο της καλλιτεχνικής εγκατάστασης κοσμεί ένα μεγάλο γλυπτό του Ιησού Χριστού που στην αγκαλιά του φέρει το οικολογικό μήνυμα ‘Go Green, Save the Earth’. Το έργο για να ολοκληρωθεί χρειάστηκε περίπου μία εβδομάδα.

Ο Sudarshan Patnaik έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 διεθνείς εκδηλώσεις γλυπτικής άμμου και το 2009 είχε επίσης δημιουργήσει ένα έργο, που αποτελείτο από 100 Άγιους Βασίληδες, για το οποίο μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Limca. Χρησιμοποιεί την τέχνη του για να μεταφέρει πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα και παράλληλα να εμπνεύσει τον ενθουσιασμό στους ανθρώπους γι΄αυτή τη μορφή τέχνης. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ιδρύσει το Sadarsan Sand Art Institute το οποίο προβάλλει την γλυπτική άμμου, την ζωγραφική άμμου και άλλες μορφές τέχνης αξιοποιώντας την άμμο.

Άραγε δεν θα μπορούσαμε να δούμε και εδώ κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι δεν μας λείπουν οι αμμουδιές. Όλοι έχουμε φτιάξει πύργους στην άμμο και αν δούμε κάποια στιγμή καλλιτέχνες να δημιουργούν γλυπτά με αυτή σε κάποια παραλία θα μας ξυπνήσει το πιο ωραίο κομμάτι του εαυτού μας, αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε αυτή την εποχή και θα αποκτήσει άλλη διάσταση το τραγούδι ‘είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια’.

theartfoundation.metamatic.gr

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε, Παράξενα and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to 500 Άγιοι-Βασίληδες από άμμο !

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s