Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν..της Bluebubbles

imagesΠώς μπορείς να είσαι καλός με σένα και ταυτόχρονα και με τους άλλους; Πώς μπορείς να πασχίζεις για την διεκδίκηση των δικών σου συμφερόντων χωρίς να κάνεις κακό σε άλλους; Είναι πιθανό οι ερωτήσεις αυτές να σου φαίνονται πολύ εύκολες, σαχλές και αστείες αλλά στην πράξη δεν είναι. Θέλω να σκεφτείς ποιό είναι το νόημα να είσαι εσύ καλός κι όλοι οι υπόλοιποι να μην σε σέβονται και να σε παραμερίζουν. Ποιό είναι το νόημα αν είσαι εσύ καλά κι όλος ο περίγυρος σου να υποφέρει; Πώς μπορείς άραγε, να είσαι καλός; Είσαι πραγματικά καλός; Ποιός το κρίνει; Είσαι καλός ή χαζός; Δυσκολεύει το θέμα.

Οι Θεοί; Ποιό ρόλο παίζουν οι Θεοί; Με ποιανού το μέρος είναι; Συμπεριφέρονται σωστά οι Θεοί στους καλούς ανθρώπους; Υπάρχουν Θεοί;

Ελπίζω να μην περιμένεις απάντηση από το έργο αυτό. Η απάντηση είναι στην πορεία της ζωής που έχεις διαλέξει. Στις θυσίες που έκανες για να φτάσεις εκεί που κάθεσαι. Στους ανθρώπους που επέλεξες να είναι δίπλα σου. Στα λάθη που έκανες και στα σωστά που δεν είπες σε κανέναν. Αυτό είναι το έργο για μένα. Μια ζωή στρωμένη με λάθη ανθρώπινα και πίστη πώς για κάποιον λόγο γίνονται όλα. Μια ζωή γεμάτη ακούσια παραπτώματα και δύναμη πως θα τα καταφέρεις. Ένα δώρο απ’ τους Θεούς που νομίζεις ότι οφείλεται στην μεγαλοψυχία τους και νιώθεις αιωνίως ευγνώμων.  Καλέ μου θνητέ δεν στηρίζεται η δική σου ύπαρξη στους Θεούς, η ύπαρξη των Θεών στηρίζεται σε σένα. Όταν ξυπνήσεις και το καταλάβεις είναι πιθανό να γίνεις καλύτερος άνθρωπος με ουσία και ύπαρξη, σ’ έναν κόσμο που η καλοσύνη σου θα κάνει κρότο δυνατό και δεν θα είσαι η εξαίρεση αλλά η τρανή επιβεβαίωση των καλών προθέσεων που όλοι έχουμε λησμονήσει.

Το τέλος του έργου δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να καταλάβει ο θεατής πως τα χέρια και τα πόδια του κινούνται πάντα στην κατεύθυνση που αυτός αποφασίζει.

 

 

This entry was posted in Ψυχαγωγία. Bookmark the permalink.

1 Response to Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν..της Bluebubbles

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s