Ένας πρίγκιπας στην πλατεία Κοτζιά

49-1--2-thumb-largeΜια φορά κι έναν καιρό… ο συγγραφέας Οσκαρ Ουάιλντ αποφάσισε να γράψει ένα παραμύθι για έναν πρίγκιπα. Οσο ζούσε ήταν προστατευμένος πίσω από τα ψηλά τείχη. Τίποτα δεν τάραζε τη ζωή του. Τη σπαταλούσε υπέρ μιας ευχάριστης και ανέμελης ζωής. Κάποτε η καρδιά του πρίγκιπα ράγισε. Διά παντός.

Καθώς ήταν βασιλόπουλο, ο θάνατός του συγκλόνισε της πολιτείας τους άρχοντες. Χωρίς να το πολυσκεφτούν, ανέθεσαν να του φτιάξουν ένα ολόχρυσο άγαλμα. Το στόλισαν με πολύτιμους λίθους. Το έστησαν στο ψηλότερο μέρος της πόλης. Τότε ήρθε ένα χελιδόνι και κάθισε πάνω του… Και ο πρίγκιπας δάκρυσε…

Το παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ (1854-1900) μιλάει για την ευτυχία που αντλείς όταν βοηθάς τους άλλους. Ανεβαίνει άλλη μία φορά στη θεατρική σκηνή, σε διασκευή της Ομάδας «Ιπτάμενοι Ανθρωποι». Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν από αυτή την Κυριακή, 17 του μήνα (11.30 π.μ.) ώς τις 12 Μαρτίου. Φιλοξενούνται δωρεάν, στο χώρο τέχνης CAMP Contemporary Art Meeting Point (Ευπόλιδος 4 και Απελλού 2, πλατεία Κοτζιά).

«Τι μπορείς να μάθεις από ένα σπασμένο παντζούρι, έναν κρυστάλλινο πολυέλαιο, μερικές χαλασμένες ομπρέλες; Τα αντικείμενα κρατούν μέσα τους τις μνήμες και τα αισθήματα των ανθρώπων που τα χρησιμοποίησαν. Ενας ολόκληρος κόσμος θα χτιστεί από τους θησαυρούς ενός σκουπιδότοπου για να ζωντανέψει η ιστορία ενός αγάλματος και ενός χελιδονιού», περιγράφει η ομάδα τη θεατρική της πρόταση.

Η 75 λεπτών παράσταση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, όχι μόνο στα παιδιά.

Ουδεμία διαφωνία με το δημιουργό του παραμυθιού που εκδόθηκε το 1888, υπό τον τίτλο «The Happy Prince and Other Tales», συνοδευόμενο με τις εικόνες του Ουόλτερ Κρέιν (1845-1915). «»Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» αφορά από τη μία τα παιδιά και από την άλλη όσους έχουν διατηρήσει τα παιδικά χαρίσματα της απορίας και της χαράς», έχει πει ο Οσκαρ Ουάιλντ.

Ερμηνεύουν: Ρεβέκκα Γκόγκου, Δωροθέα Δημητρίου, Πέτρος Μάνδαλος, Λευτέρης Παπακώστας. Η είσοδος είναι ελεύθερη και αν θέλετε, αφήνετε κάτι στο ταμείο!

Οι «Ιπτάμενοι Ανθρωποι» είναι απόφοιτοι της δραματικής σχολής «Δήλος – Δήμητρα Χατούπη». Γνωρίστηκαν εκεί, όπου και έκαναν τις πρώτες τους πτήσεις. Είναι μια ομάδα τεσσάρων νέων ανθρώπων που δημιουργήθηκε το 2012, με αφορμή τη διασκευή του συγκεκριμένου παραμυθιού.

Την Κυριακή 3 και 10 Μαρτίου, μετά την παράσταση, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τους μικρούς και μεγάλους, στο CAMP art cafe & restaurant (ισόγειο) με ελεύθερη είσοδο. Βραδινές παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη: 9.30 μ.μ. Κάθε Κυριακή: 11.30 π.μ. Κρατήσεις: 698 9445160, 210 3247679 (καθημερινά 2 – 9 μ.μ.).

enet.gr

This entry was posted in Τζάμπα πράγματα στη Πόλη., Ψυχαγωγία and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s