16η Biennale των Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου

Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (ΓΓΝΓ) προσκαλεί κάθε νέο/νέα καλλιτέχνη έως 35 ετών να συμμετάσχει στο διαγωνισμό επιλογής για συμμετοχή στη 16η Biennale των Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου (BJCEM), που διοργανώνεται από 6 Ιουνίου μέχρι 7 Ιουλίου 2013, στην Ανκόνα της Ιταλίας. H Biennale των Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου αποτελεί διεθνή καταξιωμένο καλλιτεχνικό θεσμό, ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο, με στόχο την προώθηση της νεανικής καλλιτεχνική δημιουργίας σε πολλούς τομείς τέχνης. Διοργανώνεται από την Διεθνή Ένωση BJCEM, ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι από το 1984 και η ΓΓΝΓ. Η ένωση αριθμεί πάνω από 70 μέλη και αποτελεί ευρύ δίκτυο, με σκοπό την ενίσχυση των δια-πολιτισμικών σχέσεων των νέων δημιουργών, πέρα από πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά και στενά γεωγραφικά σύνορα, καθώς  και τη διευκόλυνση για την διεθνή ανάδειξη νέων. Η ΓΓΝΓ φέρει την ευθύνη της συγκρότησης της ελληνικής συμμετοχής νέων δημιουργών, σε κάθε διοργάνωση.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης της Biennale JCEM είναι «Errors allowed» και εστιάζει στην κατεστημένη γνώση και στις στρατηγικές αυτενέργειας και εκπαίδευσης μέσω της Τέχνης, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αυτές αντανακλώνται στην ευρύτερη κοινωνία.

Στη φετινή Biennale της Ανκόνα προβλέπεται η συμμετοχή 15 νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι θα επιλεγούν από επιτροπή ειδικών προκειμένου να παρουσιάσουν τα έργα τους στην Ανκόνα, μαζί με  250 νέους δημιουργούς άλλων  χωρών.

Η προκήρυξη για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό βρίσκεται εδώ:  http://www.neagenia.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=2065&cnode=1 .

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αιτήσεις και όλο το συνοδευτικό υλικό (βιογραφικό, φάκελος, κλπ.) θα υποβάλλονται, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013,  στην αγγλική γλώσσα  μόνο ηλεκτρονικά και μόνο στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στην παρακάτω διεύθυνση: biennale2013@neagenia.gr.

Η οργανωτική ευθύνη της  ελληνικής συμμετοχής ανήκει στη Διεύθυνσης Κοινωνικής Συμμετοχής, Τμήμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Γ.Γ.Ν.Γ. (τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 25 99 411, -440, -412, -410  από Δευτ. -Παρ 9πμ – 2μμ), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή  διευκρίνιση.

europeanyouthcard.gr

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε, Ψυχαγωγία and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to 16η Biennale των Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s