Κατεβάστε τις ασπίδες..

24229_1

Σήμερα το πρωί έξω από το γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου οικονομικών, ενώ γινόταν συμβολική διαμαρτυρία από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του κου Μέργου για τον κατώτατο μισθό, μια διμοιρία των ΜΑΤ επιτέθηκε απροκάλυπτα και χωρίς καμία αφορμή στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα κάποιους τραυματισμούς, ακόμα και βουλευτών.

Αυτό βέβαια ήταν αναμενόμενο. Και σίγουρα το διαβάσατε σε διάφορα sites, θα το είδατε και στα δελτία ειδήσεων.  Αυτό που δεν είδατε, το οποίο είναι και εξαιρετικά ενδιαφέρον,  είναι ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεται ένας από τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές στα ΜΑΤ. Προσπαθεί να τους πείσει να κατεβάσουν τις ασπίδες και να ενωθούν με τους διαμαρτυρόμενους, με μια πάρα πολύ εύστοχη επιχειρηματολογία.

παραθέτω το κείμενο όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί:

«Αυτή τη στιγμή που σας χρησιμοποιούν για να χτυπήσετε τους λαϊκούς αγώνες, στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής περνάνε το κόψιμο των μισθών σας για το 2014 και μετά, επιπλέον των περικοπών που σας έχουν κάνει. Αυτή τη στιγμή η νεολαία που αγωνίζεται, αγωνίζεται για το δικό σας ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Μην αφήνετε να σας χρησιμοποιήσουν υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των τοκογλύφων, των τραπεζιτών, και της οικονομικής ελίτ. Είσαστε απ’τα χαμηλότερα στρώματα εργαζομένων αυτού του λαού. Η θέση σας είναι μαζί με αυτούς που διαδηλώνουν. Κατεβάστε τις ασπίδες. Μια τέτοια συμβολική κίνηση θα μπορούσε να ανατρέψει όλο το καθεστώς σε βάρος του λαού. Μην τους αφήνετε να στηριχτούν στις πλάτες σας. Με τα 600 και 700 ευρώ σας χρησιμοποιούν ενάντια στους γονείς, στα παιδιά, στις γυναίκες σας, στα αδέρφια σας. Καταλάβετε ποιο είναι το συμφέρον σας. Πείτε όχι στη χρησιμοποίησή σας».

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Κατεβάστε τις ασπίδες..

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s