Ανοικτή πρόσκληση σε επίδοξους νέους χάκερ από το Hive Athens

Το Hive Athens βρέθηκε στη Δημοτική βιβλιοθήκη Γαλατσίου όπου 24 μαθητές Β’ Γυμνασίου επινόησαν, ανάμιξαν και συνέθεσαν τις δικές τους αφηγήσεις μέσα από comics με την καθοδήγηση της ομάδας Comicdom.

Ανθρώπους που μπορούν να διδάξουν την αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων και ανήσυχους μαθητές 13-18 ετών που επιδιώκουν να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες θα φέρει κοντά στις 2 Μαρτίου η πρώτη εκδήλωση του Hive Athens. To Hive Athens στην πρώτη του διερευνητική εκδήλωση θα αποτελέσει μέλος του δικτύου βιωματικής μάθησης με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου, αφού ξεκίνησε το 2005 από την Νέα Υόρκη και το Σικάγο από το Ίδρυμα Μακ Άρθρουρ και το Ίδρυμα Mozilla.

Η πρώτη εκδήλωση του Hive Athens θα γίνει στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι και θα φιλοξενήσει 150 μαθητές που θα βιώσουν και θα επιχειρήσουν να φτιάξουν μόνοι τους κόμικς, animation, να «πειράξουν» ιστοσελίδες, να κάνουν μίξη βίντεο αλλά και να ακολουθήσουν τις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας.

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφεται στο hiveathens.org:

MusicJam στο Hive Athens
«Στο MusicJam θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί τα δικά μας μουσικά όργανα και θα γίνουμε για λίγο ένα συγκρότημα διαφορετικό από τα άλλα. Τα πλήκτρα, τα κρουστά, η κιθάρα και άλλα πειραματικά όργανα κατοικούν μέσα στους υπολογιστές. Εμείς οι ίδιοι «γινόμαστε» τα μουσικά όργανα στον πραγματικό κόσμο και «παίζουμε» μουσική.»

Ρομπότ σε δράση
«Πώς «βλέπουν» τα ρομπότ; Πώς αποφασίζουν να σταματήσουν ή να στρίψουν για να αποφύγουν ένα εμπόδιο; Πώς καταλαβαίνουν ότι έφτασαν στο σημείο που θέλουν; Για να απαντήσετε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, θα συναρμολογήσετε το δικό σας ρομπότ και θα το δείτε πώς λειτουργεί στην πράξη.»

WebPage Remixing
«Ανακατεύουμε άρθρα της επικαιρότητας. Ανταλλάζουμε ιδέες. Παίζουμε και συνθέτουμε ιστοσελίδες με τις δικές μας αφηγήσεις. Ξεκλειδώνουμε τα μυστικά της γλώσσας HTML και γινόμαστε δημιουργοί στο διαδίκτυο. Mozilla Reps http://reps.mozilla.org Το πρόγραμμα των Mozilla Reps έχει σκοπό να ενδυναμώνει και να υποστηρίζει εθελοντές Mozillians που επιθυμούν να γίνουν επίσημοι εκπρόσωποι της…»

TILTME DIY ELECTRONICS

«Led, αντιστάσεις, καλώδια, μπαταρίες… Ένας αισθητήρας. Έννοιες κωδικοποιημένες, λέξεις χαμένες στα σχεδιαγράμματα κυκλωτικής υπερδιέγερσης νευρωνικών δικτύων ή μια απλή εφαρμογή δημιουργικής ηλεκτρονικής ?Πάρε μέρος στο εργαστήρι που σχεδίασε για το Hive η robotixlab, ανακάλυψε τον εφευρέτη που κρύβεις μέσα σου και μάθε τα βασικά ενός ηλεκτρονικού κυκλώματος κατασκευάζοντας το tiltMe.»

Κάνε το δικό σου ρεπορτάζ
«Θα πάρουμε κάμερες και μικρόφωνα και θα γίνουμε ρεπόρτερς για το Hive. Με την καθοδήγηση έμπειρων δημοσιογράφων, θέλουμε να δείξουμε με τον πιο απλό τρόπο πώς μια πληροφορία μπορεί να γίνει είδηση. Μέσα από παλαιότερα δικά μας ρεπορτάζ, αφηγήσεις και περιπέτειες θα μιλήσουμε για τις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας.»

Comic Storyboard
«Επινοούμε, αναμιγνύουμε και συνθέτουμε τις δικές μας αφηγήσεις μέσα από comics!
Η τέχνη των comics αποτελεί ένα αφηγηματικό μέσο, που συνδυάζει την εικόνα και το λόγο, με τρόπο μοναδικό. Και ως ξεχωριστή τέχνη έχει και αυτή τους μυστικούς κώδικές και τις τεχνικές της. Αυτούς τους κώδικες και τις τεχνικές εξερευνούμε και με αυτούς παίζουμε και δημιουργούμε ιστορίες comics παίρνοντας έμπνευση από το μεγαλύτερο ψέμα του κόσμου!»

Βίντεο
Δες και σκέψου, κόψε, ράψε και …γράψε!
«Ενα εργαστήρι μοντάζ όπου θα μάθουμε να συνθέτουμε μια μικρή ταινία διαλέγοντας υλικά μέσα από το αχανές Διαδίκτυο. Βίντεο, σκίτσα, εικόνες και ήχοι θα συνδυαστούν με λεζάντες και πρωτότυπα «συννεφάκια». Με εργαλείο το ανοιχτό λογισμικό «Pop corn maker» θα πειραματιστούμε φτιάχνοντας μια σπονδυλωτή ταινία που θα σχολιάζει την επικαιρότητα.»

Stop Motion Animation
«Θα μάθουμε τις βασικές αρχές του stop motion animation! Θα δούμε πώς πολλές εικόνες στη σειρά βγάζουν μια κινούμενη εικόνα και θα σκηνοθετήσουμε όλοι μαζί το δικό μας ταινιάκι όπου όλα θα μπορούν να συμβούν. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα πολυεπίπεδο τραπέζι, τη διάταξη που επινόησε και χρησιμοποιούσε ο Walt Disney για τη δημιουργία των κινούμενων σχεδίων του. Θα δουλέψουμε με χάρτινους χαρακτήρες, μια φωτογραφική μηχανή, φώτα και με τη βοήθεια του προγράμματος dragonframe και πολλή πολλή φαντασία θα φτιάξουμε το δικό μας ταινιάκι κινούμενων σχεδίων.»

πηγή:HIVEATHENS

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε, Τζάμπα πράγματα στη Πόλη. and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s