Ανθρώπινες μινιατούρες!

Ο Slinkachu είναι ένας καλλιτέχνης που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και δημιουργεί μικροσκοπικά σκηνικά με ανθρώπινες φιγούρες που εκμεταλλεύονται στοιχεία του περιβάλλοντος και είναι ταυτόχρονα χιουμοριστικά και επιβλητικά. Αφού τοποθετεί τις φιγούρες στο φυσικό περιβάλλον, φωτογραφίζει τα έργα για το αρχείο του και στη συνέχεια τα αφήνει εκεί να τα ανακαλύψουν οι περαστικοί.

Η θεματολογία των σκηνικών είναι ανεξάντλητη. Μια μικροσκοπική φιγούρα που είναι ξαπλωμένη ανάσκελα μέσα σε μια πατημασιά στο χιόνι λες και ποδοπατήθηκε από κάποιον περαστικό. Μια γόπα από τσιγάρο τοποθετημένη σε κατακόρυφη θέση λες κι είναι έκθεμα από κάποιο μουσείο κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων να την κοιτάζει με ενδιαφέρον. Ένας πατέρας που προσπαθεί να προστατέψει το παιδί του από μια μέλισσα η οποία λόγω κλίμακας μοιάζει με ένα τεράστιο τέρας που μπορεί να τους κατασπαράξει.

Σε άλλες περιπτώσεις τα σκηνικά που δημιουργεί ο καλλιτέχνης έχουν μεγαλύτερη δόση αληθοφάνειας. Μια σπασμένη γωνία σε ένα πεζοδρόμιο γίνεται το σκηνικό για μια μικροσκοπική φιγούρα που με ένα τσεκούρι δείχνει να είναι η αιτία της καταστροφής. Μια φλούδα από μανταρίνι γίνεται ράμπα για έναν σκέιτερ. Ένας ζωγράφος που κάθεται σε ένα σκαμπό και στο καβαλέτο του ζωγραφίζει ένα μυρμήγκι που βρίσκεται κάπου στον ορίζοντα. Ένας ποδοσφαιριστής κρατώντας μια κιμωλία που στην περίπτωση του έχει δύο φορές το μπόι του σχεδιάζει στο κράσπεδο το περίγραμμα ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Ακόμα κι ένα υπερχειλισμένο από τα νερά φρεάτιο χρησιμεύει ως πισίνα που κάνει το μπάνιο του ένα πιτσιρίκι.

                        

Τα έργα είναι καταπληκτικά τόσο για τη σκηνική τους πρωτοτυπία όσο και για την τεχνική αρτιότητα των φιγούρων στις οποίες παρά το πάρα πολύ μικρό μέγεθος μπορούμε να διακρίνουμε πολλά χαρακτηριστικά όπως εκφράσεις προσώπου, χρώμα μαλλιών, ρούχα που φοράνε κ.α. Η δε κλίμακα των μοντέλων είναι τόσο μικρή που ακόμα κι αν γνωρίζεις πως σε έναν τοίχο υπάρχει μια δημιουργία δυσκολεύεσαι να τη δεις. Δημιουργίες του καλλιτέχνη έχουν φιλοξενηθεί στη γκαλερί Andipa. Μερικές από αυτές μπορείτε να δείτε κι στο παρακάτω βίντεο:

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε, Παράξενα, Περιβάλλον and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ανθρώπινες μινιατούρες!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s