Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Τι είναι το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας;

Είναι ένα διεθνώς μοναδικό, διαδραστικό μουσείο, που χρησιμοποιεί τα εκθέματά του, το παιχνίδι και τα παραμύθια για να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων!… ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη.

Ιδρύθηκε το 2006, είναι μέλος του «HANDS ON INTERNATIONAL» διεθνούς συμβουλίου παιδικών μουσείων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

Ποια είναι η φιλοσοφία του μουσείου;

Όταν είμαστε παιδιά, στο ξεκίνημα της ζωής μας,  μπερδευόμαστε έντονα με τα συναισθήματα μας και νιώθουμε την ανάγκη να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας για να βρούμε το δικό μας νόημα στη ζωή. Όλες οι δραστηριότητες του μουσείου βασίζονται στην αναγνώριση της ανεκτίμητης αξίας που έχει η συναισθηματική καλλιέργεια του ανθρώπου για την εξέλιξη του. Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων τα βοηθάμε να αναπτυχθούν σε δημιουργικούς και ευτυχισμένους ενήλικες με θέληση για τη ζωή και τις προκλήσεις της.

Ποιες είναι οι δράσεις του μουσείου;

Διαδραστικές εκθέσεις σχεδιάζονται και παρουσιάζονται με στόχο να ενθαρρύνουν την αυτογνωσία και την κατανόηση των συναισθημάτων μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται καθημερινά, για σχολικές ομάδες και για ομάδες φοιτητών.

Σαββατοκύριακα στο μουσείο είναι ανοιχτή η έκθεση για να την ανακαλύψουν οι ελεύθεροι επισκέπτες και  στη συνέχεια πραγματοποιείται εργαστήριο σχεδιασμένο για να συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά μαζί!

Ετήσια παιδικά εργαστήρια πραγματοποιούνται με στόχο  την ανάπτυξη της αυτογνωσίας και της δημιουργικής έκφρασης των παιδιών στα πλαίσια της ομάδας.

Σεμινάρια πραγματοποιούνται με στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να εκπαιδεύσουν τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη μέσα από την τέχνη και την τεχνική της εμψύχωσης.

Εκθέματα που … ταξιδεύουν! σε όλη την Ελλάδα με στόχο να συναντήσουν τα παιδιά που ζουν μακριά από την Αθήνα τη φιλοσοφία του Μουσείου Συναισθημάτων στον τόπο τους.

Χριστουγεννιάτικα και Πασχαλινά εργαστήρια πραγματοποιούνται για τους ελεύθερους επισκέπτες  σε όλη τη διάρκεια των σχολικών διακοπών με στόχο την ευχάριστη και δημιουργική επικοινωνία  ενηλίκων και παιδιών.

Καλοκαιρινά πενθήμερα προγράμματα πραγματοποιούνται την περίοδο των καλοκαιρινών σχολικών διακοπών,  γεμάτα με δημιουργικές δράσεις για παιδιά 7- 12 ετών.

Γενέθλια – γιορτές αποτελούν  μια ευχάριστη αφορμή για ένα πρόγραμμα στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου!

Το μικρό πωλητήριο του μουσείου επιλέγει παιδικά βιβλία που θεωρεί  ιδιαίτερα ωφέλιμα και χειροποίητα μοναδικά είδη του μουσείου.

Σε ποιούς απευθύνεται;

• Κυρίως σε παιδιά 4 έως 12 χρονών
• Σε οικογένειες
• Σε ενήλικες που συνοδεύουν τα παιδιά (γονείς, δασκάλους, παππούδες…)
• Σε ενήλικες που ενδιαφέρονται για την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

https://i0.wp.com/mce.gr/gallery/044.jpg   https://i0.wp.com/mce.gr/gallery/029.jpg

Ποιές είναι οι ώρες λειτουργίας του;

Για σχολικές ή άλλες ομάδες κατόπιν κράτησης
Δευτέρα έως Παρασκευή: 9 π.μ. – 3 μ.μ.

Για ελεύθερους επισκέπτες
Σάββατο και Κυριακή: 10 π.μ. – 2 μ.μ.

Tηλ.: 210 9218329

Καρατζά 7, 117 41 Φιλοπάππου

Για περισσότερες πληροφορίες http://mce.gr/page.asp?pid=1

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε, Ψυχαγωγία and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s