10ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το χορό

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεργάζονται με τη διεθνώς καταξιωμένη ομάδα σύγχρονου χορού Battery Dance Company σε ένα 10ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους με θέμα το χορό.

Από τις 5 έως τις 13 Μαρτίου 2013 η ομάδα Battery Dance Company με έδρα τη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο περιοδείας της σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, θα πραγματοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Dancing to Connect στην Αθήνα. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και τη συνεργασία μέσω του χορού, ενώ προωθεί την ανεκτικότητα, την κατανόηση και τη διαφορετικότητα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί την αρχή μιας συντεταγμένης προσπάθειας της Στέγης να προαχθούν οι τέχνες μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι χορευτές και εκπαιδευτές της Battery Dance Company (BDC) θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια για ένα σύνολο 100 μαθητών, ηλικίας 14-17 ετών, σε πέντε δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής. Η BDC θα συνεργαστεί με πέντε Έλληνες χορευτές, και θα μοιραστεί μαζί τους τις πρακτικές εκπαίδευσης μέσω του χορού και των εργαστηρίων με τους μαθητές.  Κατά τη διάρκεια 20 ωρών εντατικής προπόνησης στα σχολεία, και με τη βοήθεια των Ελλήνων και των Αμερικανών χορευτών, οι μαθητές θα προετοιμάσουν πέντε πρωτότυπες χορογραφίες με θέματα που οι ίδιοι θα επιλέξουν.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου, 2013 το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μια τελική παράσταση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Οι μαθητές των πέντε σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους ενώ στην παράσταση θα λάβουν μέρος και οι χορευτές της Battery Dance Company.

Η παράσταση είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό.

Από την ίδρυσή της στο Μανχάταν το 1976, η Battery Dance Company έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 παραγωγές στην Αμερική και διεθνώς. Η BDC είναι επίσης υπεύθυνη για την παραγωγή του Downtown Dance Festival, που είναι το μακροβιότερο δημόσιο φεστιβάλ χορού της Νέας Υόρκης.

Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, η BDC έχει διοργανώσει χιλιάδες master classes και διαλέξεις, έχει προσφέρει τεχνική εκπαίδευση, και έχει πραγματοποιήσει το πρόγραμμα Dancing to Connect σε 30 χώρες μέχρι σήμερα.

Έχοντας παρουσιάσει παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε ένα μεγάλο και ποικίλο διεθνές κοινό, η Battery Dance Company διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτιστική διπλωματία. Καταρρίπτοντας διαχωρισμούς ανάμεσα στους ανθρώπους, η ομάδα φιλοδοξεί να κάνει το χορό προσιτό σε όλους.

Διάρκεια: 05.03-13.03.2013

Είσοδος ελεύθερη

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745

Περισσότερες πληροφορίες: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε, Τζάμπα πράγματα στη Πόλη. and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s