Ελληνικές διακρίσεις στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello Di Duino

logo_3

Ποίημα των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού σχολείου από την Γέρα της Λέσβου κατέκτησε το 1ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello Di Duino. Μεταξύ 70 σχολείων που συμμετείχαν φέτος στον διαγωνισμό, τo «Όνειρα παιδιών» από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Παπάδου απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνιστικό τμήμα για σχολεία. Υπεύθυνοι για την ομάδα των μαθητών ήταν ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Ζορμπάς και η καθηγήτρια Μαριάννα Πελαντή. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου, ενώ οι μικροί ποιητές θα διαθέσουν το ποσόν του βραβείου για φιλανθρωπικό σκοπό.
Την τιμητική διάκριση δημοσίευσης των ποιημάτων τους στην ετήσια έκδοση με τα ποιήματα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό απέσπασαν επίσης το 6ο Λύκειο Χαλκίδας με το ποίημα «Το μέλλον… μια θέση στον κόσμο» (υπεύθυνη καθηγήτρια: Βιολέτα Χασιώτου) και το 2ο Γυμνάσιο Tρίπολης με το ποίημα «Η Μετανάστευση – παρόν και μέλλον» (υπεύθυνος καθηγητής: Βασίλης Σουβατζόγλου).
Η δεκαπεντάχρονη ποιήτρια Παναγιώτα Μπολώση, που διακρίθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα «Νέων κάτω των 16 ετών» με το ποίημα «Το μέλλον στο φλυτζάνι», και ο νεαρός ποιητής Γιώργος Αμπατζίδης, με το «Κυριακή μουσική στο ραδιόφωνο», έλαβαν την τιμητική διάκριση της δημοσίευσης του ποιήματός τους στην ετήσια έκδοση των διακριθέντων ποιημάτων του διαγωνισμού.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello di Duino έγινε με πρωτοβουλία της Εστίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Ιταλία, σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Η Εστία Iταλίας του ΕΙΠ, που συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση από το 2009, διοχέτευσε την προκήρυξη του διαγωνισμού στα ελληνικά σχολεία όλων των βαθμίδων σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαπολιτισμικό Τομέα Θεμάτων Σπουδών Επιμόρφωσης και Καινοτομιών του Υπουργείου Παιδείας, σε Πανεπιστήμια, καθώς και σε ελληνικούς πολιτιστικούς φορείς σχετικούς με την ποίηση. Στη φετινή έκδοση υπήρξαν 36 υποψηφιότητες από ελληνικά σχολεία και νέους έλληνες ποιητές.

Το Διεθνές Βραβείο Ποίησης Castello di Duino διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Ποίηση και Αλληλεγγύη» σε συνεργασία με το Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico και με την υποστήριξη της UNESCO, του Πρίγκιπα Carlo Alessandro della Torre e Tasso del Castello di Duino, του Δήμου του Duino, της Muggia, της CEI (Central European Initiative) και άλλων τοπικών φορέων. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ποίηση και Αλληλεγγύη» και του Διεθνούς Βραβείου Ποίησης Castello di Duino είναι η καθηγήτρια Ιταλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Τεργέστης Gabriella Valera Gruber.
Ο διαγωνισμός ποίησης – ένας από τους βασικότερους σε διεθνές επίπεδο – απευθύνεται σε νέους μέχρι 30 ετών και σχολεία και έως σήμερα έχουν συμμετάσχει περίπου 6.750 άτομα. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 950 ποιήματα γραμμένα σε 75 διαφορετικές γλώσσες και 70 σχολεία.

http://www.hfc-sezioneitaliana.com/wmt/webpages/index.php?lid=1&pid=1

IX έκδοση του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης Castello di Duino
Τεργέστη, 22-30 Μαρτίου 2013

This entry was posted in Επικαιρότητα, Ψυχαγωγία and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s