Ήξερες ότι η Ποκαχόντας ήταν υπαρκτό πρόσωπο;

 Ποκαχόντας (Pocahontas) Το πραγματικό της όνομα ήταν Μοτοάκε Αμονούτε και ήταν κόρη του αρχηγού των Ποουχατάν. Γεννήθηκε το μακρινό 1595 στη σημερινή Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Ποκαχόντας την φώναζαν χαϊδευτικά  οι συγχωριανοί της και στη τοπική διάλεκτο σημαίνει «μικρή ιδιότροπη»

Υπαρκτό πρόσωπο ήταν και ο Τζον Σμιθ. Όμως γενικά η αλήθεια δεν έχει και πολλές ομοιότητες με την ιστορία που παρουσίασε η Disney. Ερωτικό ειδύλλιο μεταξύ τους δεν υπήρξε ποτέ.

O  Γιαννάκης, ήταν αρχηγός της Αγγλικής αποικίας του Τζειμστάουν. Το 1607 τον συνέλαβαν κυνηγοί των Ποουχατάν και όταν ένας εκ των αρχηγών της φυλής διέταξε να τον σκοτώσουν, η Ποκαχόντας  μπήκε μπροστά και του έσωσε τη ζωή. Πάντως και αυτή η ιστορία αμφισβητείται γιατί ο μοναδικός μάρτυρας είναι ο Τζον Σμιθ.

Αργότερα η «μικρή ιδιότροπη» πέφτει θύμα απαγωγής των Άγγλων και μεταφέρεται στο Τζειμςτάουν. Εκεί γίνεται Χριστιανή και παντρεύεται έναν Άγγλο μεγαλέμπορα. Ο γάμος τους έφερε 8 χρόνια ειρήνης μεταξύ αποίκων και ινδιάνων.

Μαθαίνει Αγγλικά, αλλάζει το όνομα της σε Ρεβέκκα και το 1616 επισκέπτεται την Αγγλία και τον Βασιλιά Ιάκωβο Α’ όπου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Ο αποχωρισμός απ τη πατρίδα της και τη φυλή της, της στοίχισε πολύ ενώ η συνεχής βροχή και η λάσπη του Λονδίνου έκαναν τη κατάσταση ανυπόφορη. Η Ποκαχόντας αρρωσταίνει από πνευμονία ή ευλογιά ή φυματίωση ή και τα τρία και τελικά πεθαίνει στις 21 Μαρτίου του 1617.

Συμπέρασμα; η Ποκαχόντας ήταν πολύ πιο άσχημη απ αυτό το θεσπέσιο πλάσμα που έφτιαξαν οι animator της Disney

About Jonathan Livingston

when all is one an one is all, to be a rock an not to roll... Jonathan Livingston@twitter : http://goo.gl/iQnmH
This entry was posted in Άμα βαριέσαι and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s