«Α» | Η πρώτη συμμετοχική ταινία μεγάλου μήκους στην Ελλάδα έγινε πραγματικότητα!

But "A" is not just a film project !

Όταν ξεκινούσε την 1η Φεβρουαρίου, μία ομάδα φίλων από το χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της επικοινωνίας, την crowd funding καμπάνια της «Α», πρότειναν με σθένος (χωρίς να μπορούν να φανταστούν τι ανταπόκριση θα έχει) ένα διαφορετικό τρόπο χρηματοδότησης του καλλιτεχνικού έργου, που ονειρεύονταν να δίνει την ελευθερία στον καλλιτέχνη να εκφραστεί όπως αυτός επιθυμεί και τη δυνατότητα στο κοινό του να γίνει συμμέτοχος σε αυτό που θεωρεί ότι το εκφράζει.

Ύστερα από 45 μέρες δυνατών συγκινήσεων, ολοκληρώθηκε χθες, 19 Μαρτίου 2013, το πρωί με επιτυχία η καμπάνια, συγκεντρώνοντας 64.366€, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο των 60.000€ που είχαν θέσει!

Μέσω των κοινωνικών δικτύων αλλά κυρίως χάρη σε φίλους, οι οποίοι έγιναν «πρέσβεις» της ιδέας στους φίλους τους, στις παρέες, στις πόλεις τους, συγκεντρώθηκαν στη σελίδα του Indiegogo 565 γνωστοί και άγνωστοι από όλο τον κόσμο, που προσέφεραν από 1€ έως 1.500€ στην καμπάνια, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα. Ένας εξαιρετικός πυρήνας ενεργών και ταλαντούχων ανθρώπων αγκάλιασε την προσπάθεια, κάνοντάς την και δική τους.

Έτσι, η πρώτη στην Ελλάδα και η δεύτερη στην Ευρώπη μεγάλου μήκους κινηματογραφική ταινία που στηρίζεται σε τέτοιο βαθμό στην οικονομική συνδρομή του κοινού είναι από χθες γεγονός! Και έτσι, η ομάδα της «Α», μαζί με άλλους 565, παλιούς και καινούργιους φίλους της, και με τους συμπαραγωγούς της, έχοντας ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό της παραγωγής, ξεκινάει το Μάιο τα γυρίσματα, διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!

Η ομάδα της «Α» ευχαριστεί όλους όσους πίστεψαν σε αυτή τη διαφορετική ματιά!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Είμαστε μια κολεκτίβα καλλιτεχνών και επαγγελματιών της επικοινωνίας, που συγκροτήσαμε μια ομάδα λόγω της αγάπης μας για το σινεμά, την τέχνη, τη ζωή -και κυρίως- επειδή δεν μας εκφράζει η μέθοδος παραγωγής και

διανομής ταινιών που εφαρμόζεται έως σήμερα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «Α»
Η «Α» είναι μια κινηματογραφική ταινία που εμπνέεται από το μύθο της Αντιγόνης, και μιλά για όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα και που τα αποκαλούμε με μια λέξη «κρίση».
Χρησιμοποιούμε μια παλιά ιστορία, όχι για να μείνουμε στο παρελθόν, αλλά για να ερμηνεύσουμε το παρόν
και να ρίξουμε μια ματιά στο μέλλον.
Με την ταινία αυτή θέλουμε να μιλήσουμε ως καλλιτέχνες, αλλά και ως ενεργοί πολίτες, για το πώς βιώνουμε εμείς την «κρίση», γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας ως συμμέτοχοι στην κοινωνία που ζούμε.
ΣΥΝΟΨΗ
Μια γυναίκα , η «Α» , εξαναγκάζεται να μείνει κάτω από το κρεμασμένο πτώμα του αδελφού της, στη μέση ενός καμμένου δάσους, έως ότου οι Αρχές αποφασίσουν ότι τιμωρήθηκε αρκετά. Θα βρει τη δύναμη όχι μόνο να επαναστατήσει ενάντια σε αυτή την άδικη εντολή, αλλά και να αντιμετωπίσει τον αδελφό της όταν θα συναντηθούν στον «Άδη».
This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε, Ψυχαγωγία and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s