Καταρρέει η μετοχή της Eldorado Gold στον Καναδά

Συνέντευξη του CEO της Eldorado P. Wright για τα προβλήματα της εταιρείας στην Ελλάδα


Τα νέα της διογκούμενης αντίδρασης των πολιτών στα σχέδια της Eldorado Gold στην Ελλάδα, έφτασαν στον Καναδά και η μετοχή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο του Toronto έχει γλιστρήσει στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 2,5 ετών.

Από τα 21,38 δολάρια Καναδά που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2011, τα 15,52 τον Σεπτέμβριο του 2012 και τα 15,38 τον…Δεκέμβριο του 2012, κατρακύλησε στα 9,63 δολάρια Καναδά στις 15/3/2013 (δείτε τον πίνακα στο τέλος του άρθρου).

Το πανικόβλητο αφεντικό της Eldorado Gold, Paul Wright, τρέχει να μαζέψει την αρνητική δημοσιότητα δίνοντας συνεντεύξεις στα Καναδικά ΜΜΕ. Διαβάστε τα βασικά σημεία από συνέντευξη που έδωσε ο CEO της εταιρίας Paul Wright στο κρατικό ραδιόφωνο CBC (Canadian Broadcasting Corporation):


 Δεν υπάρχει αυξανόμενη αντίδραση. Οι 10.000 άνθρωποι που διαδήλωσαν στην Ελλάδα, διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας!!!

 Η πραγματική τοπική κοινωνία είναι αυτή η συγκέντρωση που διοργάνωσε η εταιρεία στις 6 Μαρτίου στη Μ. Παναγία. 5.000 τους έβγαλε ο κ. Wright!!!


 Έγινε εκτεταμένη και εξαντλητική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία η οποία κορυφώθηκε με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία!!!

 Ρωτάει η παρουσιάστρια: «Ο Steve Sharpe, πρώην στέλεχος της Eldorado Gold, δήλωσε σε συνέντευξη στο Bloomberg ότι η αντίδραση του κόσμου είναι σημαντικό πρόβλημα στην ανάπτυξη του έργου και ότι για τους κατοίκους υπάρχει μια καθαρή επιλογή μεταξύ του τουρισμού και των μεταλλείων. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ούτε οικολόγος ούτε τοπικός ακτιβιστής. Διαφωνείτε;». Ο Paul Wright είπε ναι, ότι διαφωνεί, αλλά δεν είπε γιατί.


 «Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες και καταγγέλλουν επίσης αστυνομική βία, παράνομες κρατήσεις κλπ. Λένε ότι η εταιρεία σας συνεργάζεται με την αστυνομία. Εσείς τι λέτε;» ρωτάει η δημοσιογράφος.

Οι διαδηλώσεις είναι σκηνοθετημένες, φέρνουν αναρχικούς από άλλα μέρη της Ελλάδας, βάζουν μπροστά τις γυναίκες και μετά αρχίζουν να πετάνε πέτρες. Τι θέλετε να κάνει η καημένη η αστυνομία; (!!!) απάντησε ο κ. Wright.

Τα «επιχειρήματα» είναι γνωστά, τα έχουμε ξανακούσει. Όμως το γεγονός ότι ο βγαίνει ο ίδιος ο CEO να τα πει στο κρατικό ραδιόφωνο του Καναδά είναι πολύ χαρακτηριστικό και σαφέστατο δείγμα πανικού.

Θα καταφέρει αυτή η συνέντευξη να καθησυχάσει τους μετόχους; Μάλλον όχι.

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε εδώ

Η κατρακύλα της μετοχής της Eldorado Gold


Μοιραστείτε το άρθρο:

About Jonathan Livingston

when all is one an one is all, to be a rock an not to roll... Jonathan Livingston@twitter : http://goo.gl/iQnmH
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Καταρρέει η μετοχή της Eldorado Gold στον Καναδά

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s