Δίνεις τρόφιμα, βλέπεις θέατρο και προσφέρεις στο συνάνθρωπο.

Κοινωνικό Θεατροπωλείο του ΚΘΒΕ

Ο εξαιρετικά επιτυχημένος θεσμός του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου», που εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ΚΘΒΕ, πρωτοπαρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των μηνών Μαρτίου & Απριλίου του 2012, βρίσκοντας συγκινητική ανταπόκριση από τον κόσμο καθώς μέσα σε διάστημα  1,5 μήνα συγκεντρώθηκαν πάνω από έξι τόνοι τροφίμων.

Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ συνεχίζουν και φέτος να προτείνουν, να σκηνοθετούν και να ερμηνεύουν αγαπημένα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου. Οι θεατές των παραστάσεων καλούνται να καταβάλουν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία διατίθενται σε κοινωνικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, το ΚΘΒΕ, για τη διάθεση των τροφίμων, συνεχίζει τη συνεργασία του με τους ακόλουθους Οργανισμούς και ιδρύματα:  «Το Χαμόγελο του παιδιού», «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα», «Παπάφειο Ίδρυμα» & Ξενώνας Προστασίας Αγάμων Μητέρων «Το Σπίτι της Μαρίας».

«Δεν ζητάμε χρήματα για τις παραστάσεις μας. Ζητάμε από τους θεατές μας τρόφιμα μακράς διαρκείας για να τα προσφέρουμε σε Κέντρα Φιλοξενίας συνανθρώπων μας. Στη βία των επαγγελματιών του κέρδους ας αντιτάξουμε την εφημερία μας, τη διαθεσιμότητα και την παρηγορία. Είθε ο άνθρωπος κάποια στιγμή να ξαναμπεί στο κέντρο της σκέψης μας και η αλληλεγγύη να ενδυναμώσει το ηθικό και την ψυχική δύναμη των πολλών», σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Σωτήρης Χατζάκης

Στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου», θα παρουσιαστούν, από το ΚΘΒΕ, πέντε νέες παραγωγές που θα φιλοξενηθούν, κατά τη διάρκεια του μηνός Μαΐου και μέχρι αρχές Ιουνίου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών. Αναλυτικά, στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου» θα παρουσιαστούν τα εξής έργα: «Contractions» του Mike Bartlett (Κυριακή  12/5 & Παρασκευή 17/5 Σάββατο 18/5 & Κυριακή 19/5), σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αϊβάζογλου, «Δελτίο καιρού» ποιητικό αναλόγιο με ποιήματα της Φανής Αθανασιάδου (Τρίτη 14/5), σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Ματζίρη, «Θέλετε να χορέψομε, Μαρία;» σε κείμενα της Μέλπως Αξιώτη (Τετάρτη 15/5, Τετάρτη 22/5 & Τετάρτη 29/5), σε σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία & ερμηνεία Αννέτας Κορτσαρίδου, «Η ρομαντική μου ιστορία» του Daniel C. Jackson (Παρασκευή 24/5, Σάββατο 25/5, Κυριακή 26/5), σε σκηνοθεσία Αστέρη Πελτέκη και «SouvenirdeSalonique» μια σκηνική σύνθεση με κείμενα συγγραφέων με θέμα την Θεσσαλονίκη του 20ου αιώνα (Παρασκευή 31/5, Σάββατο 1/6 & Κυριακή 2/6), σε σκηνοθεσία Χρίστου Νταρακτσή και Στέλλας Ράπτη.

Κοινωνικό Θεατροπωλείο του ΚΘΒΕ

exelixeis.gr

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s