Λογοκρίνουν τον Χατζιδάκι σε σχολείο

 «Γονιός ήρθε στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί στη διεθύντρια επειδή δίδαξα στα παιδιά (Ε’ δημοτικού) τον Κεμάλ του Χατζηδάκι στο μάθημα της μουσικής, κατηγορώντας με για ισλαμική προπαγάνδα.
Αντίδραση διευθύντριας; Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Έπειτα με κάλεσε στο γραφείο της και αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου, μου ανέλυσε για ποιους λόγους στο δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα.

Αν σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο (απευθύνομαι στους εκπαιδευτικούς φίλους), θα ήθελα να επικοινωνήσετε μαζί μου, γιατί θεωρώ πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει και κάπως πρέπει να αντιδράσουμε, έστω σε επίπεδο δημοσιοποίησης αυτών των φαινομένων.

Δεν είναι δυνατόν το έργο των εκπαιδευτικών και ιδίως των καλλιτεχνικών μαθημάτων να υφίσταται λογοκρισία, ούτε τα φαινόμενα φανατισμού που μας έχουν παγώσει το αίμα να τα βλέπουμε να τρυπώνουν στα σχολεία με τις ευλογίες των διευθυντών και των ανωτέρων τους. Το mail μου: ft_xia@yahoo.gr

Όπως λέει και ο ίδιος ο Χατζιδάκις στην εισαγωγή του τραγουδιού: «Ακούστε την ιστορία του Κεμάλ, ενός νεαρού πρίγκιπα της Ανατολής, απόγονου του Σεβάχ του Θαλασσινού, που νόμιζε ότι θα αλλάξει τον κόσμο. Αλλά πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…».

doctv.gr

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

1 Response to Λογοκρίνουν τον Χατζιδάκι σε σχολείο

  1. Ο/Η ElriCk λέει:

    Διάγουμε σκοτεινή εποχή!Εκτός απο τον Άνθρωπο,κινδυνεύει και η ομορφιά,ακόμα και η ίδια η Τέχνη…Προφανώς ο ηλίθιος που διαμαρτυρήθηκε στην Διευθύντρια,θεώρησε πως ο »Κεμάλ»του Χατζιδάκι ήταν σαφής αναφορά στον Κεμάλ Ατατούρκ η οποία προωθούσε μια προπαγάνδα υπέρ των Ισλαμιστών.
    Προσωπικά,δεν με τρομάζουν οι Μωαμεθανοί…Με τρομάζουν κάτι ανθρωπάκια που δεν έχουν καμμία γνώση της Ελληνικής Ιστορίας και παρόλα αυτά συστήνονται ως Αρχαιολάτρες.Με τρομοκρατούν κάτι ανδρείκελα που ενώ φέρονται να μάχονται υπερ της Δημοκρατίας,την καταλύουν καθημερινά,με τη στάση τους…Και όταν έρχεται η επέτειος του »ΟΧΙ»,δεν ξέρουν που στο καλό να καταθέσουν στεφάνι:στους Έλληνες που πέθαναν πολεμώντας κατά του Φασισμού ή στους Γότθους εκφραστές του,που επέβαλαν την Κατοχή;
    ΥΓ.Άσε κατα μέρος τον Χατζιδάκι και δίδαξε στα παιδιά Παντελίδη.,…Είναι φθηνός και γίνεται εύκολα κατανοητός..
    ΥΓ2..Άσε κατα μέρος τον Χατζιδάκι και δίδαξε στα παιδιά Παντελίδη.,.Θα τον εκτιμήσει κυρίως η Διευθύντρια!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s