Δεκάδες τραυματίες στο «κυνήγι» του ταύρου στην Παμπλόνα

Πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίσθηκαν, μεταξύ τους και μία νεαρή Αυστραλή που διατηρήθηκε από κέρατο ταύρου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας κούρσας σήμερα το πρωί στο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, στην Παμπλόνα. Χθες άλλοι 23 συμμετέχοντες τραυματίσθηκαν σε συνωστισμό στη διάρκεια της κούρσας με τους ταύρους στα στενά δρομάκια της πόλης.

Όπως κάθε πρωί, έξι ταύροι καθοδηγούμενοι από έξι μοσχάρια αφήνονται ελεύθεροι στους δρόμους της παλαιάς πόλης της Παμπλόνας, στη βόρειο Ισπανία, ακολουθούμενοι από χιλιάδες συμμετέχοντες στην κούρσα, οι οποίοι είναι ντυμένοι στα λευκά και φέρουν ένα κόκκινο μαντίλι στο λαιμό τους.

Το «ενθιέρρο» αυτό (κλειστή διαδρομή) ήταν το όγδοο στη σειρά και τελευταίο για τον φετινό εορτασμό του Σαν Φερμίν, μία γιορτή που προσελκύει κάθε χρόνο πολλές χιλιάδες επισκέπτες – ξένους και ημεδαπούς – κατά τις εννέα ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων.

Πέντε δρομείς τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται, όπως ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση της Ναβάρας, μεταξύ τους και μία 23χρονη Αυστραλή, η οποία φέρει τραύμα από κέρατο ταύρου.

Οι ταύροι, που προέρχονται από τους στάβλους της Μιούρα, και θεωρούνται από τους πλέον άγριους, κάλυψαν την απόσταση των 848,6 μ της κούρσας σε 2 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα, που θεωρείται μία πολύ γρήγορη κούρσα. Οι έξι ταύροι θα θανατωθούν σήμερα το βράδυ, μετά την τελευταία κούρσα.

http://tvxs.gr

About Jonathan Livingston

when all is one an one is all, to be a rock an not to roll... Jonathan Livingston@twitter : http://goo.gl/iQnmH
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s