Ένα μοναδικό ταξίδι στο κέντρο της Γης (Φωτογραφίες)

spileo_FR1

Κάποτε οι ερευνητές τη φοβούνταν και την απέφευγαν γιατί η κατάβαση σε αυτή θεωρείτο πολύ δύσκολη ως και μοιραία. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν πως τελικά ο άνθρωπος τόλμησε να την εξερευνήσει με κόστος όμως και σε ανθρώπινες ζωές.

Σε βάθος που ξεπερνά τα χιλιόμετρο, έξι άνθρωποι- ανάμεσά τους και μία Βρετανή, έχασαν τη ζωή τους εξερευνώντας την ασβεστολιθική σπηλιά Gouffre Berger στη νοτιοανατολική Γαλλία.

spileoFR2

Ήταν η πρώτη σπηλιά με βάθος που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, η οποία εξερευνήθηκε, και πήρε το όνομά της από τον άνθρωπο που την ανακάλυψε, τον Γάλλο Joseph Berger.

 

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η κατάβαση 200 ατόμων (!), μέλη μίας αποστολής, όπως την κατέγραψε ο φακός του 32χρονου Βρετανού φωτογράφου Robbie Shone.

spileo_FR3
spileo_FR4

«Αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν την περιπέτεια και κατεβαίνουν στη σπηλιά για την αδρεναλίνη που τους χαρίζει», δήλωσε. «Κάποτε θεωρείτο πολύ επικίνδυνη αλλά σήμερα είναι πολύ ευκολότερη η πρόσβαση».

spileo_FR5

«Το να φτάσουν στο τέλος της σπηλιάς είναι σαν τελετουργικό για τους άπειρους, λόγω της σπουδαιότητάς της. Μπορεί κανείς να το κάνει και μέσα σε μία μέρα, αλλά εγώ κάθισα εκεί τρεις για να έχω χρόνο για τις φωτογραφίες μου», προσθέτει.

spileo_FR6

Οι ερευνητές κατέβηκαν με ραπέλ απότομες «πλαγιές» της σπηλιάς και κολύμπησαν σε υπέροχες- και ανατριχιαστικές- υπόγειες λίμνες. «Όταν φτάνεις στο τέλος, νιώθεις πως είσαι πολύ βαθιά μέσα στη Γη», λέει ο Robbie.

About Jonathan Livingston

when all is one an one is all, to be a rock an not to roll... Jonathan Livingston@twitter : http://goo.gl/iQnmH
This entry was posted in Παράξενα, Περιβάλλον. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s