Βοήθεια στην… PRAKSIS

Η PRAKSIS είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που έχει σαν κύριο στόχο τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Η δράση της ξεκίνησε το 1996 με σκοπό την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

Τα προγράμματα της οργάνωσης προσφέρουν άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική, στέγαση και εργασιακή συμβουλευτική σε κάθε κοινωνικά αποκλεισμένη ομάδα όπως: παιδιά των φαναριών, οικονομικούς μετανάστες, αιτούντες άσυλο/πρόσφυγες, άστεγους, Έλληνες ανασφάλιστους, οροθετικούς, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking), αποφυλακισμένους και άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, κοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Δ.Σ. της Praksis, κ. Τζανέτο Αντύπα, κινητήριος δύναμη της οργάνωσης είναι πάντα η προσήλωση της στις αρχές της εθελοντικής και ανθρωπιστικής δράσης προς όφελος των πληθυσμών που βρίσκονται σε κίνδυνο είτε λόγω της φτώχειας είτε λόγω ασθενειών ή ακόμα γιατί οι φυσικές καταστροφές, οι πόλεμοι ή οι φυλετικές, κομματικές ή κοινωνικές διώξεις τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στην Ελλάδα το σκηνικό σταδιακά αλλάζει. Η οικονομική κρίση δημιουργεί γενιές «νεόπτωχων» και «νεοάστεγων» Ελλήνων και κατά συνέπειαν οι ανάγκες για βοήθεια είναι όλο και μεγαλύτερες. Η Praksis στην προσπάθεια παροχής υπηρεσιών δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στη Λέσβο και τη Πάτρα.

Η πολύπλευρη δράση της περιλαμβάνει την ίδρυση και λειτουργία των Πολυïατρείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προγράμματα Δημόσιας Υγείας, Κέντρα νομικής αρωγής, τα προγράμματα «Παιδιά της Διπλανής Πόρτας» & «Στέγη», «Η επόμενη Ημέρα», Κέντρο Υποδοχής αποφυλακισμένων, Γραφεία προώθησης στην αγορά εργασίας και μια Κινητή Μονάδα ενημέρωσης & εξέτασης για τον ιό HIV.

‘’Τα φαρμακεία των Πολυïατρείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης κατά τη διετία 2009-2010 χορήγησαν συνολικά σε 15.237 ασθενείς 60.629 φραμακευτικά σκευάσματα αξίας 595.306 ευρώ.’’

Η δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς προέρχεται από την προσφορά συνανθρώπων, που πηγαίνουν καθημερινά στα γραφεία της Praksis και παραδίδουν τα σκευάσματα χωρίς ανταμοιβή παρά μόνο ζητάνε να χορηγηθούν σε άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν από το ΕΣΥ.

‘’Θυμάμαι χαρακτηριστικά την επίσκεψη σε έναν άτυπο καταυλισμό με 300 άτομα μέσα στο κρύο, χωρίς «κατάλληλα» καταλύματα, ανάβοντας φωτιά με ό,τι υλικά έβρισκαν, φορώντας καλοκαιρινά ρούχα, άρρωστοι από το ψύχος, να παλεύουν να τα βγάλουν πέρα. Να μη ξέρεις από πού να αρχίσεις…’’, Ηλιάδης Δημήτρης, Υπεύθυνος Φαρμακείου Πολυïατρείου Αθήνας, Praksis

H δράση της Praksis χρηματοδοτείται κυρίως από δωρητές – υποστηρικτές και από ευρωπαïκά προγράμματα.

Για να ενίσχυση της Praksis:

  • Εθελοντική εργασία. Αποστολή βιογραφικού στο info@praksis.gr ή στο fax: 210-5205201
  • Οικονομική ενίσχυση:

ALPHA BANK / Αρ. Λογαρ: 104-00-2002-014940

Εθνική Τράπεζα / Αρ. Λογαρ: 118/480048 64

Τράπεζα Πειραιώς / Αρ. Λογαρ: 5039/030/226/803

MARFIN EGNATIA BANK / Αρ. Λογαρ: 029-650-5420

EFG EUROBANK ERGASIAS / Αρ. Λογαρ: 0026-0418-53-0200077462

Αγροτική Τράπεζα / Αρ. Λογαρ: 4550400303195

Μετά την κατάθεσή σας ενημερώστε την οργάνωση το συντομότερο δυνατό στο τηλέφωνο: 210-5205200 για να λάβετε την απόδειξή σας.

protagon.gr

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s