Το φευγιό. |της Anatat

cielo-14

Έλαχε απρόσμενα. Η βαλίτσα κλείνει, σέρνεται για λίγο, ζυγίζεται και πετάει. Στον αέρα κάνει παρέα με άλλες βαλίτσες που βρίσκονται εκεί για άλλο λόγο. Ένας διαφορετικός λόγος για κάθε βαλίτσα. Άμα το καλοσκεφτείς είναι συναρπαστικό.

Τα χρώματα του κόσμου όλα στα πόδια μου, τόσο καθώς πλησιάζω τον ουρανό όσο κι όταν απομακρύνομαι από αυτόν. Χρώματα που δεν αξίζει να μετρήσω ή να κατονομάσω. Είναι εκεί και μου θυμίζουν πόσο μικρούλα είμαι. Φτιάχνουν το δρόμο του ουρανού. Για μένα είναι μυστηριωδώς μαγικά. Όταν πετώ και πετάς πού βρισκόμαστε; Στο παντού; Στο πουθενά; Δεν έχει σημασία.

Φωτεινές ενδείξεις σβήνουν. Ακούγονται στη σειρά αναρίθμητα βιαστικά κλικ-κλακ. Οι ζώνες λύθηκαν ανυπόμονα. Έχω πάρει ήδη φόρα. Η βαλίτσα ξαναστέκεται πλάι μου. Δεν θυμάμαι πώς έφτασε. Ποτέ δεν έχει σημασία. Ξεκινώ. Κοντοστέκομαι. Παρατηρώ. Σκέφτομαι αλλιώς. Τρέχω. Περπατώ.  Αγκαλιάζω. Γελάω και κλαίω. Γνωρίζω. Αναγνωρίζω. Απομονώνομαι. Θυμάμαι. Συγκινούμαι. Σκέφτομαι. Χάνομαι. Πετώ στη γη. Ονειρεύομαι. Γεμίζω.

Όλα γίνονται συνειδητά. Και μ’ αρέσει. Γιατί δεν είμαι αυτόματο μηχάνημα, απ’ αυτά που επιλέγεις αυτό που επιθυμείς, ρίχνεις το κέρμα και το αποκτάς. Αφού δεν είμαι..

Η βαλίτσα πάλι τοποθετημένη ανάμεσα σε άλλες. Μαζί με άλλες. Το βέλος της κατεύθυνσης δείχνει προς τα πίσω. Φουσκωμένη καθώς είναι από εικόνες εξιστορεί τις εμπειρίες της έτοιμη να σκάσει. Τακτοποιεί με τρόπο το περιεχόμενό της. Αφήνει χώρο για να μπουν κι άλλες εικόνες που μαζί με τις προηγούμενες θα συμπληρώνουν το είναι της. Ό,τι μπαίνει εκεί μέσα επιλέγεται και τοποθετείται με προσοχή. Γιατί μια εικόνα κουβάρι δεν χωρά. Θα μείνει απέξω.

Σιγουρέψου πως εισπνέεις και εκπνέεις ελευθερία. Είναι ο μόνος τρόπος για να ανανεώνεται.

«Μακριά πολύ μακριά να ταξιδεύουμε»

This entry was posted in Τα δικά μας κείμενα. and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s