Ο Teddy στη ντουλάπα

IMG_5522Η μικρή σχισμή κάτω από την πόρτα ήταν η μόνη επαφή με τον έξω κόσμο που της έμεινε εδώ και τρεις ημέρες. Της έφερνε ένα αεράκι, και λίγο φως. Ήταν κρύο, τουρτούριζε! Αγκάλιασε τον Teddy της, ένα δώρο που ο πατέρας της είχε φέρει από το πρόσφατο ταξίδι του στο εξωτερικό, τον πίεσε στην καρδιά της. Η καρδιά της χτυπούσε. Έψαχναν για οποιοδήποτε! “Μην φοβάσαι, Teddy! Δεν θα τους αφήσουμε να σε πιάσουν! Δεν θα τους αφήσω να σε αγγίξουν! Το υπόσχομαι”.  Ψιθύρισε στο αυτί του Teddy. Ήξερε ότι ο Teddy δεν την πίστεψε, δεν πίστευε τον εαυτό της! “Αλλά αν μείνουμε ήρεμοι και ήσυχοι, δεν θα μας βρουν”.

Άκουσε ένα βήμα, κάποιος πλησίαζε, κάποιος που φορούσε μπότες. Προσπάθησε να κρατήσει την αναπνοή της και πίεσε τον Teddy περισσότερο στο στήθος της. “Ίσως είναι βοήθεια!”, σκέφτηκε. Κάποιος με μπότες ξεκίνησε να τραγουδά σε μια γλώσσα που δεν καταλάβαινε. Αυτός ο άντρας στα ερείπια του σπιτιού της ήταν εκεί, όχι για βοήθεια. Ο άντρας πλησίασε πιο κοντά στην ντουλάπα.  “Μπορεί να μην ανοίξει την ντουλάπα … μπορεί να μην … μπορεί να μην!” Διαβεβαίωσε τον εαυτό της. Θυμήθηκε τη μητέρα της, θαμμένη κατά το ήμισυ κάτω από ένα πεσμένο τοίχο του σπιτιού τους, το σπίτι που κάποτε τους έδωσε καταφύγιο και άνεση, πως της είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι πυροβολούν τους πάντες, και ότι πρέπει να κρυφτεί μέσα στη ντουλάπα και να μην βγει μέχρι να έρθει βοήθεια.

Είδε τη σκιά από τα παπούτσια του κάτω από την πόρτα. Σταμάτησε να τραγούδα! Λίγα δευτερόλεπτα πέρασαν. Κράτησε την αναπνοή της. Ο άνδρας άνοιξε την πόρτα … την κοίταξε. Εκείνη τον κοίταξε και αναγνώρισε το κόκκινο περιβραχιόνιο στο μπράτσο του. Εκείνος έσκυψε από πάνω της και άρχισε να λέει κάτι, κάτι κακό. Ο άντρας άρχισε να παίζει με τον Teddy με το ρύγχος του όπλου του. Το ρύγχος σημάδευε ακριβώς στο στήθος του Teddy. Κοίταξε προσεκτικά στο χέρι του, δεν κρατούσε τη σκανδάλη. Δεν είχε χρόνο να σκεφτεί, δεν έχει χρόνο για να αποφασίσει. Σήκωσε το δεξί της χέρι και πέταξε μια μικρή πέτρα που κρατούσε στο μέτωπό του. Την πέταξε με όλη τη δύναμη που της είχε απομείνει! Εκείνος ούρλιαζε και έπιασε το μέτωπό του. Αίμα χύθηκε έξω. Αγκάλιασε τον Teddy, πήδηξε στα πόδια της και έτρεξε μακριά όσο πιο γρήγορα μπορούσε.

“Δεν θα σε αγγίξει Teddy!”

Εκεί ήρθε ο ήχος του πυροβολισμού ….

Translated by Sheldon. The original story (which, for sure, happened somewhere, sometime) is written by the Raccoon.

This entry was posted in Τα δικά μας κείμενα.. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s