‘Μοιάζουν μυρμήγκια οι ανθρώποι’… και σχηματίζουν μορφές

Θα μπορούσαν να ήταν απλώς παραλλαγές γνωστών πορτρέτων, ακόμη πιο γνωστών προσωπικοτήτων της showbiz. Ωστόσο, τα έργα του Craig Alan έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αρκεί να τα κοιτάξει κάποιος πολύ προσεκτικά και από πολύ κοντά: η μορφή που εμφανίζεται αποτελείται από ανθρώπους! Οι εικόνες των έργων του κυκλοφόρησαν πριν από λίγο καιρό στο Internet με τους χρήστες να διχάζονται σχετικά με το εάν επρόκειτο για πραγματικές αεροφωτογραφίες ή για ψηφιακές συνθέσεις. Τελικά, ο ίδιος ο καλλιτέχνης αποκάλυψε ότι τα έργα του είναι πίνακες με ζωγραφισμένες φιγούρες.

«Μία ημέρα ήμουν στο σπίτι της μητέρας μου, στον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας, με θέα μία παραλία της Αλαμπάμα. Καθώς κοίταζα τους ανθρώπους να περπατούν, μου φάνηκε ότι ορισμένοι από αυτούς σχημάτιζαν κάτι σαν ανθρώπινο μάτι. Και αυτό έθεσε σε κίνηση τα γρανάζια της δημιουργικότητάς μου», λέει ο Alan.

Η δημοσιότητα που έλαβαν τα έργα, αλλά και η «διαμάχη» γύρω από τη μέθοδο δημιουργίας τους, αποδείχθηκε ευεργετική: τα πορτρέτα του Alan έγιναν ανάρπαστα με τιμές που κυμαίνονται γύρω στις 50.000 δολάρια.

theartfoundation.metamatic.gr

This entry was posted in Παράξενα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s