Ο κίνδυνος της Ελλάδας: Προειδοποίηση με την ελληνική σημαία σε εξώφυλλο πορτογαλικού περιοδικού

Χρήση της ελληνικής σημαίας σε πορτογαλικό περιοδικό. Ο κίνδυνος δεν είναι τόσο μακριά όσο φαίνεται το σχόλιο που συνοδεύει τη φωτογραφία

Με την ελληνική σημαία στο φόντο ενός καθρέφτη και την έκφραση «τα αντικείμενα στον καθρέφτη είναι πιο κοντά από ό,τι φαίνονται» κυκλοφορεί πορτογαλικό περιοδικό.

Εκφράζεται ουσιαστικά ο φόβος μέσω της προειδοποίησης περί πιθανών επιπτώσεων όπως αυτών που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την υπογραφή Μνημονίων σε μια προσπάθεια να εξέλθει από αυτή.

Η Πορτογαλία μαζί με την Ιταλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα είναι οι τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες του νότου για τις οποίες χρησιμοποιήθηκε το ακρωνύμιο PIGS (PIΙGS) λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες τους και θεωρήθηκε ευρέως υποτιμητικός.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έκφραση αποτελεί προειδοποίηση ασφαλείας που απαιτείται να είναι χαραγμένη στους καθρέπτες οχημάτων στην Αμερική και τον Καναδά, ενώ ανάλογα μηνύματα εμφανίζονται και σε χώρες όπως η Κορέα και η Ινδία.

Η κυρτότητα των καθρεφτών προσφέρει ένα χρήσιμο οπτικό πεδίο αλλά παράλληλα κάνει τα αντικείμενα να φαίνονται μικρότερα.

Από τη στιγμή που τα μικρότερα αντικείμενα φαίνονται μακρύτερα από ό,τι πραγματικά είναι, ο οδηγός μπορεί να επιχειρήσει κάποιον ελιγμό, όπως η αλλαγή λωρίδας, υποθέτοντας ότι ένα παρακείμενο όχημα βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο κοντά.

Έτσι υπάρχει αυτή η προειδοποίηση ώστε να υπενθυμίζει στον οδηγό ότι τα αντικείμενα στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά από ό,τι φαίνονται.

πηγή: News247

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s