Ψηφιακές πινελιές σε φυσικούς ουρανούς

Ο Καναδός Matt Molloy ασχολείται ερασιτεχνικά με την μουσική και την φωτογραφία. Για τα τραγούδια του δεν έχω άποψη – ο ίδιος αμφιβάλλει για το έαν θα καταφέρει ποτέ να υπογράψει συμβόλαιο με μία δυσκογραφική εταιρεία. Όμως, αν οι συνθέσεις του είναι τόσο καλές όσο οι φωτογραφίες του, τότε σίγουρα δεν θα πρέπει να αμφισβητήσει ξανά το μουσικό του ταλέντο.

Ο λόγος για μια σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών με τίτλο Smeared Sky που δημιούργησε με την βοήθεια της τεχνικής timelapse, με την οποία πειραματίζεται για περισσότερο από τρία χρόνια. Αυτό που τον γοητεύει περισσότερο στην συγκεκριμένη φωτογραφική τεχνική είναι ότι δεν μπορεί εύκολα να προβλέψει το τελικό αποτέλεσμα. Παρόλο που αρχικά δοκίμασε να αποτυπώσει ίχνη αστεριών και βροχές μετεωριτών, μόλις πρόσφατα εφήρμοσε την συγκεκριμένη μέθοδο κατά την διάρκεια της ημέρας.

Πλέον, εκμεταλλεύεται το μοναδικό φως που προσφέρουν τα ηλιοβασιλέματα και απαθανατίζει ποικίλες τοποθεσίες καθώς τα σύννεφα μετακινούνται στον ουρανό που αλλάζει διάφορα χρώματα. Αφού ολοκληρώσει τις λήψεις, τις επεξεργάζεται ψηφιακά με την βοήθεια του Photoshop και καταφέρνει να συνθέσει μία και και μόνο εικόνα χρησιμοποιώντας ακόμη και 400 φωτογραφίες. Ο αριθμός τους εξαρτάται συνήθως από διάφορους παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες ή η κίνηση του αντικειμένου της φωτογραφίας. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας αφήνει τον θεατή με ανοιχτό στόμα. Ένα παραμυθένιο και ονειρικό ύφος που φέρνει στο μυαλό κάτι από τη ζωγραφική επιδεξιότητα του van Gogh και τις εξπρεσιονιστικές πινελιές του Munch.

Ο Molloy δείχνει παθιασμένος με την συγκεκριμένη ενασχόληση. «Αν κάποια μέρα δεν πραγματοποιήσω κάποιο timelapse, το πιθανότερο είναι ότι θα ολοκληρώσω δύο την επόμενη ημέρα», δηλώνει αποδεικνύοντας το μέγεθος της αφοσίωσής του.

http://theartfoundation.metamatic.gr

This entry was posted in Παράξενα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s