Πανεπιστήμια στο… κόκκινο

panepistimio-panteioΕκρηκτική η κατάσταση στα ΑΕΙ όσο πλησιάζει η λήξη της εισαγγελικής παραγγελίας για παράδοση των καταλόγων της διαθεσιμότητας. Τεταμένη και η κατάσταση ανάμεσα σε διοικήσεις-Συγκλήτους και απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους.

Μία από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες ξεκινά σήμερα για τα Πανεπιστήμια της χώρας. Οι εισαγγελείς, έχοντας στείλει από την Παρασκευή την παραγγελία για την παράδοση των καταλόγων της διαθεσιμότητας, περιμένουν την ανταπόκριση των (οκτώ) Ιδρυμάτων μέχρι μεθαύριο Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία του εντολοδόχου υπουργού Παιδείας.

Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα υπάρξει παρέμβαση. Η ένταση είναι στο κόκκινο. Η απόσταση ανάμεσα σε διοικήσεις-Συγκλήτους και τους –για 5η συνεχόμενη εβδομάδα- απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους όσο πλησιάζει η λήξη της διορίας τόσο μεγαλώνει και πυροδοτεί περαιτέρω.

Εκρηκτική η κατάσταση σε Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ε.Μ.Πολυτεχνείο αλλά και σε περιφερειακά, όπως στο Θεσσαλίας, όπου οι υπάλληλοι έχουν ανακοινώσει αποκλεισμό των αρμόδιων Διευθύνσεων άμα τη εμφανίσει εισαγγελέα «προκειμένου να μη δοθούν τα στοιχεία».

efsyn

About Jonathan Livingston

when all is one an one is all, to be a rock an not to roll... Jonathan Livingston@twitter : http://goo.gl/iQnmH
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s