θα ‘θελα να με λένε Νόρα

Νόρα είναι το όνομα που θα ήθελα να με λένε σε μιαν άλλη, διαφορετική, ζωή απ΄ αυτήν που βιώνω τώρα…

Σ’ εκείνη τη ζωή θα ήμουν πιο χαρούμενη, με αισιοδοξία, με όνειρα και στόχους που θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν.

Σε μια ζωή όπου θα ξυπνάω το πρωί και θα έχω τη δουλειά μου για να πάω. Μια εργασία που θα μου επέτρεπε να ζήσω αξιοπρεπώς, μια εργασία όπου σε σέβονται και δεν σου φέρονται λες και είσαι πρόβατο από κοπάδι,όπου ανταμείβεσαι – αμείβεσαι για τη δουλειά που βγάζεις στο χρονικό διάστημα που είναι καθορισμένο και όχι μετά από μήνες ή χρόνο.

Σ’ εκείνη τη ζωή θα είχα κάνει οικογένεια, θα είχα την καλύτερη ιατρική περίθαλψη και φαρμακευτική κάλυψη σε περίπτωση ανάγκης (όπως ο καθένας μας δικαιούται έτσι κι αλλιώς). Θα είχα σπουδάσει και οι κόποι των σπουδών θα είχαν αποτέλεσμα, και τα πτυχία δεν θα ήταν κλειδωμένα σε ντουλάπια για να μη θυμάμαι, αλλά κορνιζαρισμένα σε μια ωραία γωνιά όπου θα τα βλέπω και θα θυμάμαι και θα χαίρομαι ότι όλος αυτός ο αγώνας… είχε αποτέλεσμα τελικά.

Το όνομα μου όμως δεν είναι Νόρα και η ζωή που ζω δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτήν που θα ήθελα να ήταν. Δεν ξέρω άν φταίω εγώ, αν φταίει η χώρα όπου γεννήθηκα, οι πολιτικοί που την κουμαντάρουν, η δική μου η ζωή ή η μοίρα μου (σε μια πιο μοιρολατρική εκδοχή).

Ό,τι και αν φταίει η πραγματικότητα δεν αλλάζει, η στενοχώρια είναι όλη δική μου και εντελώς αληθινή όπως και στα πρόσωπα όλων αυτών που βλέπω στον δρόμο, στα λεωφορεία, στα τρένα, παντού. Είναι λες και βλέπω τον εαυτό μου σε καθρέφτη. Με το βλέμμα κάτω, με μια κουρασμένη όψη και την κούραση, τη θλίψη και τη μιζέρια στο βλέμμα.

Θα κλείσω το γράμμα μου με ένα ψέμα: Ότι όλα θα φτιάξουν πολύ σύντομα, ότι ο κόσμος θα έχει πάλι δουλειά να δουλέψει, θα έχει λεφτά να ζήσει αξιοπρεπώς, θα είναι πάλι χαμογελαστός και ξέγνοιαστος, κι εγώ θα έχω τη ζωή όπως εκείνης της κοπέλας που θα ‘θελα να είμαι, της Νόρας…

Νόρα

πηγή:imerologioanergou

This entry was posted in Είδαμε κι ακούσαμε and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s