«Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο»: Μία παιδική παράσταση για την προστασία της άγριας ζωής

Εμείς γελάσαμε και παίξαμε και μάθαμε πως 
όλα στη φύση αξίζουν
λύκοι και άνθρωποι, κατσίκια, γάτες και σκυλιά
μαζί όλοι πρέπει να ζήσουν.
Η καλλιτεχνική ομάδα «Λόγου Παίγνιον» διασκευάζει το κλασικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» σε μία πιο δίκαιη ιστορία για το λύκο και υποστηρίζει τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ με μία παράσταση τα κέρδη της οποίας θα διατεθούν αποκλειστικά στην ενίσχυση των δράσεων της περιβαλλοντικής οργάνωσης.
Στη μουσική παιδική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο» όλα αλλάζουν. Ο λύκος δεν παραδίδεται στο ζωολογικό κήπο και οι άνθρωποι φροντίζουν για την προστασία του.
Το έργο ξεκινά με αφορμή το παραμύθι που έγραψε ο Σεργκέι Προκόφιεφ στις αρχές του 20ου αιώνα, με σκοπό να φέρει τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας. Στο «…παγίδα για πιάνο» όμως, τα μουσικά θέματα, ερμηνευμένα από έναν πιανίστα επί σκηνής, θα συνοδεύσουν ένα διαφορετικό παραμύθι και θα γίνουν αφορμή για παιχνίδια που θα σκαρφιστούν οι δύο ηθοποιοί. Στα παιχνίδια αυτά καλούνται να συμμετέχουν και τα παιδιά – θεατές, με στόχο αφενός να μυηθούν στη δημιουργική μουσική ακρόαση και αφετέρου να ευαισθητοποιηθούν σε ό,τι αφορά στη σχέση των ανθρώπων με τη φύση και ειδικότερα στην προστασία ειδών προς εξαφάνιση, όπως είναι ο λύκος.
Στη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά μαθαίνουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους λύκους, καθώς και για μέτρα προστασίας που προτείνει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στους κτηνοτρόφους, όπως είναι ο ελληνικός ποιμενικός σκύλος.
Όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται στο λύκο και στον ελληνικό ποιμενικό έχουν στηριχτεί στο ερευνητικό έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Το κείμενο και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Παναγιώτης Τσιρίδης. Πιάνο παίζει ο Νίκος Δρογώσης και τους δύο ρόλους ερμηνεύουν η Μαριάνθη Φωτάκη και ο Ελευθέριος Βασιλάκης. Τα σκηνικά έχει κάνει ο Κωσταντής Μιχαλακέας και τους φωτισμούς ο Γεράσιμος Δενδρινός. Την οργάνωση της παραγωγής έχουν αναλάβει η Δώρα Θανοπούλου και η Έλενα Λάμπρου. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης ανήκουν στην ομάδα «Λόγου Παίγνιον» που έχει ως αντικείμενο τη σχεδίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία με κεντρικούς άξονες την ψυχαγωγία, την τέχνη και τη γλώσσα.
Πέρα από την έκτακτη, αφιερωμένη αποκλειστικά στους φίλους του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ παράσταση που θα λάβει χώρα στο Impact HUB Athens, ο «Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο» παρουσιάζεται μία Κυριακή το μήνα για το κοινό και τις καθημερινές για τα σχολεία, στον χώρο του Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη.
Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 12.00 στο χώρο του Impact HUB Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα). Το εισιτήριο κοστίζει 10€.
Περισσότερες πληροφορίες:
Δώρα Θανοπούλου, 6974188933
Έλενα Λάμπρου, 6973823425
Σχετικά με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ (Σύντομη περιγραφή για αναδημοσιεύσεις)Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση που δρα για την διατήρηση της βιοποικιλότητας και της αειφορικής ανάπτυξης στην ελληνική ύπαιθρο, στην ολοκληρωμένη διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών και ασκεί πίεση για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον. Με βασική δραστηριότητα τη λειτουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο Φλώρινας, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων με έμφαση στην αρκούδα και τα μεγάλα θηλαστικά και συμμετέχει στην εφαρμογή των εθνικών δεσμεύσεων για το περιβάλλον.Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.arcturos.gr

– See more at: http://www.arcturos.gr/el/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=328&Itemid=49#sthash.8VzGpoDy.dpuf

This entry was posted in Περιβάλλον, Ψυχαγωγία and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s