Γιατί μας στιγματίζετε;

08229

«Δεν είμαι λαθρομετανάστης! Είμαι ο Μ.Κ.!

Πώς μπορείτε να με αποκαλείτε λαθραίο; Δεν είμαι εμπόρευμα, είμαι άνθρωπος σαν κι εσάς. Ναι, δεν τήρησα το νόμο, αφού ο νόμος λέει ότι πρέπει να ταξιδέψεις με χαρτιά, όμως δεν είμαι εγκληματίας! Και αυτή η λέξη, «ο λαθρομετανάστης», όπως την πρόφερετε και τη βροντοφωνάζετε, ηχεί σαν κάτι πάρα πολύ κακό, σα να έχω κάνει το χειρότερο έγκλημα στον κόσμο.

Δεν είχα σκοπό να ταξιδέψω χωρίς χαρτιά, αλλά κι εσείς αν αναγκαζόσασταν να φύγετε στα ξαφνικά από τη χώρα σας για να γλιτώσετε, το τελευταίο πράγμα που θα παίρνατε μαζί θα ήταν τα χαρτιά σας.

Φυσικά κάποιοι άλλοι πρόσφυγες είχαν τα διαβατήριά τους μαζί, αλλά είδα με τα μάτια μου τους δουλέμπορους να τους τα παίρνουν με το ζόρι για να τα πουλήσουν μετά. Ξέρω και κάποιους άλλους συμπατριώτες μου, που τα έσκισαν για να μην τα βρει πάνω τους η αστυνομία και τους στείλει πίσω στην πατρίδα μας, όπου κινδύνευαν να φυλακιστούν και να βασανιστούν.

Είναι όλοι αυτοί εγκληματίες; Είμαστε όλοι εμείς κακοί άνθρωποι, απλά και μόνο γιατί ήρθαμε εδώ χωρίς χαρτιά; Γιατί μας στιγματίζετε;»

http://www.gcr.gr

This entry was posted in Αταξινόμητα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s